Uğur Özteke

Uğur Özteke

PARA İÇİN KONYALININ GENLERİ İLE OYNAŞMAYIN…

PARA İÇİN KONYALININ GENLERİ İLE OYNAŞMAYIN…

Bugün ekonomik bir şeyler yazmaya dahası bize yazılanları, şikayetleri, isyanları, feryatları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Çünkü inanın bunu laf olsun diye söylemiyorum. Para işinden, ekonomiden para hesaplamasından anlamam. Anlamaya çalıştığım anda da hep zarar ettim ve kaybettim. Ondan sonra da dedim ki, “Özteke herkesin rızkı farklı alanlarda. Sen anladığını sandığın alanda oyalan dur. Gerisine bakma hırslara kapılma”…

O yüzden de iddia ediyorum. Büyük laf etmeden büyük lokma yutmadan diyorum ki, “Benim işim gazetecilik. Hodri meydan… (!)”

………………

Dün sabah ilk gelen mesajlardan birisi işadamı, yatırımcı ve çokça da parası olan bir abimizden idi. Okuyunca anladım ki abimiz fena öfkelenmiş. Aslında inanılmaz Reis’çi olan abimiz yazmış;       

“UYUYUN  KONYALI AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ UYUYUN .....!

İttifak Holding, KuleSite'nin satışı için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Konuya ilişkin KAP açıklaması şöyle: "Şirketimiz, grup içi şirketimiz Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş.'nin aktifinde yer alan Konya Merkez'de bulunan Kulesite AVM'nin tüm bağımsız bölümlerinin satışı ile ilgili Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile görüşmelere başlamıştır."

…………..

Abimiz bunu paylaştıktan sonra bu durumu şöyle yorumluyordu

“Günaydın KONYALILAR Günaydın ...!

Bu haber den mesaj alan  çok hem de çok Konyalı var .  Nur içinde yatsın eski kurucu başkanı holdingin SEYİT MEHMET BOĞA ..!

Çok uğraştı çok... Konyalı dindar kesimin paralarını topladı. Ama sonunda İstanbul‘dan borsacılar ele geçirdiler İTTİFAK HOLDİNG’i .

Konyalı Milletvekilleri? Bürokratlar? Yetkililer? hepsi duyarsız davrandı. 

Milyarlık İttifak Holdingi nasıl ele geçirdiler borsacılar İstanbul’dan muamma. Gerçi Konya her zaman kaybetmeye mahkum. Başta Karadenizliler her şeyimizi elimizden aldılar.

Neyi mi?

Başbakanımızı?

Seydişehir Alüminyum tesislerimizi?

Tümosan’ımızı?

Medaş’ımızı?

Daha neler neler. Tık yok. İyi ki Mevlana var.

Onu da parasız yaptılar ziyaretini müzenin.

Rezalet diz boyu. Gizemi de kalmadı. Bu Konya halkı çok duyarsız ve vurdumduymaz.

Ama MÜSLÜMANLIĞI da kimseye bırakmayız. Duyarsız olursan Allah ona göre de ALLAH cezamızı veriyor!...

İşte İTTİFAK HOLDİNG’i ele geçirenlerin basından gördüğümüz kadarıyla ilk icraatı!..

Uyu sen Konyalı uyu. Kaç bin Konyalının alın teri parası var orada bileniniz var mı? Bürokratlara selam olsun.

Düğün pilavlarını kaçırmayın.”

…………..

Abooooov.

Abimizin hiddetinden korkumdan kendisine bir tek kelime dahi yazamadım.

Dedik ya bu işlerden anlamayız.

Alan memnun ise satan memnun ise ve bu işler yasal ise kimseye niye satıyorsun niye alıyorsun diyemeyiz ki.

Sonuçta her şey hukuka dayanmış durumda. Dünyada sermaye için yani para için savaşan ülkelerin firmaları ortaklıklar yapıyorlar ekonomik alanda düğün yapıyorlar birleşiyorlar.

Yani savaş bile savaşanlar bile palavradan savaşıyorlar. Savaşlar toprak için değil para için. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Mesela dün sabah da bu para işlerinden anlayan bir abimiz vardı. Konu yine bu satış ile ilgili idi. Yanılmıyorsam yanlış anlamadım ise KuleSite’nin satışı 9 bankada imiş. Ve bu satışlarda yine yanlış anlamadım ise KDV ödemesi filan da yokmuş. 

Yani her şey yasal olduktan sonra alan memnun satan memnun olduktan sonra bize ne demek düşer amma öyle değil mi?

Haaaa Konyalı değilmiş Karadenizli imiş.

Vallahi helal olsun. Karadenizliye de helal olsun Doğuluya da helal olsun. Siz hiç kaç Doğulu Güney Doğulu iş adamının Konya’da nasıl büyük işler yaptığını biliyor musunuz?

Hem bizim zenginleri de anlayamıyorum. Yahu biz böyle ayırsak Karadenizli şuralı buralı diye hemen bize hemen bölücülük yapma diye saldırırsınız. Bu ülkede bu topraklarda bu vatan bu bayrak altında yaşayan herkes istediği yerde istediğini yapar. Sermayenin doğulusu batılısı olur mu Allah aşkına?

Neyse ben yine haddimi aşmadan yine ekonomi ile ilgili farklı bir konuya daha değinivereyim.

 

FİNANS KURUMLARI DAHA DİKKATLİ OLMALI 

Dün öğle saatlerinde helali haramı bilen bu konuda hassas dahası iyi İslamcı bir abim burnundan soluyordu. Abimi öfkeli görünce dayanamadım sordum;

“Hayırdır abi canını sıkan bir şey mi var?”

“Var Uğur abi var. Bu finans kurumlarının yaptığını tefeciler yapmaz”…

Hay Allah. Biliyordum ki bu abimiz bankalara karşıdır. İşi varlıklıdır. Bankalarla çalışmadığını ama bütün finans kurumları ile çalıştığını da az çok biliyordum.

Çünkü başta dedik ya iyi İslamcıdır.

Abimiz özetle şöyle diyordu.

Bir finans kurumundan para almış. Şimdi de bunun vadesini beklemeden borcun tamamını ödeyip buradan kurtulmak istiyordu. Ama o söz konusu finans kurumun en yetkilisi bu durumun mümkün olmadığını olması içinde yüzde bilmem ne kadar da para ödenmesi gerektiğini söylüyormuş.

İşte biz de tam da su konuşmanın üzerine abimizin makamına girmişiz. Çünkü abimiz İstanbul’daki en yetkilinin ismini ve telefonunu istiyordu.

……….

Bu işleri bilmem ama tek bildiğim içimizde aramızda hala helali haramı ayırt eden ve etmeye çalışan temiz insanlarımız var. Finans kurumları bari bu insanları üzmesinler derim.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dürüst insan her zaman gerçeği söyler, akıllı insan ise yalnız zamanında.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?     

Karatay sanayi içerisinde bazı ustalar ya da kalfalar bakıma gelen emanet araçlar ile hız denemeni yapmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR