Paris saldırganı Abdüsselam’ın yaralı ele geçirilmesi

Paris saldırganı Abdüsselam’ın yaralı ele geçirilmesi
ABD Başkanı Obama, Belçika Başbakanı Michel ile Fransa Başbakanı Hollande’ı kutladı

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama’nın Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam’ın ele geçirilmesinden dolayı Belçika Başbakanı Charles Michel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ı kutladığı bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Obama, Belçika Başbakanı Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefonda görüştü.

Firari zanlı Abdüsselam’ın yakalanmasından dolayı Obama’nın iki lideri kutladığı belirtilen açıklamada, "Başkan, Belçika güvenlik güçlerinin çalışmasını övdü ve bu önemli yakalanmanın Belçika ile Fransız güvelik yetkilileri arasındaki yakın işbirliğinin sonucu olduğunu vurguladı” ifadelerine yer verildi.

Obama, ABD’nin teröre karşı ortak mücadelede Belçika ve Fransa’nın yanında aldığını yineleyerek, terör örgütü DAEŞ’in zayıflatılıp yenilgiye uğratılmasına dönük ülkesinin tam bir işbirliği ve destek sunmasına ilişkin taahhüdünü aktardı.

Belçikalı yetkililerce yapılan açıklamaya göre, Salih Abdüsselam Brüksel'in Molenbeek semtinde gerçekleştirilen operasyonda bacağından vurularak yaralı ele geçirildi.

Terör örgütü DAEŞ üyelerinin 13 Kasım 2015'te Paris'te eş zamanlı gerçekleştirdiği saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetti. Saldırının Brüksel'de Fransız ve Belçika vatandaşlarınca planlandığı iddiası üzerine operasyonlar başlatılırken, 30'dan fazla kişi gözaltına alındı, bunlardan 8'i tutuklandı.

Yapılan tüm operasyonlara rağmen, Paris saldırılarında yer aldıktan sonra Belçika'ya geri dönen Salah Abdüsselam bulunamamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.