Paris'teki terör operasyonu

Paris'teki terör operasyonu
Terör saldırısı hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Türk kökenli iki erkek kardeş serbest bırakıldı - Fas kökenli zanlı ise adliyeye sevk edildi

PARİS (AA) - Fransa’nın başkenti Paris'te terör saldırısı hazırlığında oldukları iddiasıyla çarşamba günü gözaltına alınan Türk kökenli Fransız vatandaşı iki erkek kardeş serbest bırakıldı.

Polis operasyonunda gözaltına alınan bir kadın da serbest bırakılırken, Fas kökenli Fransız vatandaşı Yusuf E. adlı zanlı ise adliyeye sevk edildi.

BFM televizyon kanalı, serbest bırakılan, isimleri verilmeyen iki Türk erkek kardeş ve kadın hakkında soruşturma açılmasına gerek görülmediğini duyurdu.

Mahkemeye sevk edilen 28 yaşındaki Faslı zanlı, "terör örgütüne üye olmak ve terör saldırısı hazırlığı içinde olmakla" suçlanıyor.

Tutuklu yargılanması istenen zanlının poliste sabıkası bulunduğu ve 13 Kasım 2015 saldırılarından sonra ilan edilen olağanüstü hal uygulaması uyarınca zorunlu ev hapsinde tutulmasına karar verildiği ifade edildi.

Fransa’da ocak ayından bu yana terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu şüphelenilen 74 kişi tutuklandı. Başkentte saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 350 kişi yaralanmıştı. Bu saldırıların ardından hükümet olağanüstü hal uygulaması ilan etmişti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.