Ayşe Özel

Ayşe Özel

Penceren nasıl?

Penceren nasıl?

İnsanoğlu dünyaya durmadan bir misyon yükleme derdindedir. Kendi sorumluluğunun üstüne basmak şöyle dursun götürür kıyıda bir yere saklar. Saklar ki gözden uzak olunca gönlünde de yer teşkil etmesin.

Lakin o da kâfi gelmez. Çağın kötülüğünden, zamanın azlığından, insanların anlayışsızlığından şikayet eder bu kez de. Hep bir bahanesi vardır. Yaşamında olan ne varsa ardına sığınacak bir tepe muhakkak bulur. Yargılanmaktan ve eleştiriden hoşlanmaz ancak etrafında olan her olay hakkında bi fikri mutlaka vardır.

Oysa herkes baktığı pencereden görür yaşamı. Kiminin camı parlaktır kiminin camı kirli. İşte tam da bu yüzden...

Kimi yağan yağmura sevinir kimi yerdeki çamuru düşünür. Kimi gökyüzündeki yıldızları gördüğüne şükreder kimi topraktaki rengarenk gülleri görmez kaç dikeni olduğunu hesap eder. Kimi o pencereyi temiz tutmak için harcar bütün ömrünü kiminin kirlendiğinden bile haberi olmaz.

Tüm bunlar yaşanırken isyan etmek de şikâyetçi olmak da çok kolaydır. Çünkü yük daima bir başkasının omuzlarındadır. Bütün oklar karşı tarafı gösterirken kendinin temiz olduğunu sanmak basittir. Zor olan savaşmaktır. Savaştan kastım haklılığı ispat elbette değildir. Sadece farkında ve kendinden emin olmaktır. Haklılığınızı ispat çabası sadece bir serzenişi meydana getirir. Oysa hak güneş gibi apaçık ortada durur. Yalnızca doğmak için karanlığın dinmesini bekler.

Demem o ki bizler yaşama baktığımız açıyla yön veririz. Mutlu olmak ya da mutsuz olmak sunulan değil sadece ve sadece tercih edilendir. Olaylara ettiğimiz müdahaleler, ağzımızdan dökülen kelamlar ve davranışlarımız tercihimizin temel kaynaklarıdır.

Bu nedenle bırakalım mı her şeyi...

Taze bir başlangıçla “Merhaba” diyelim yeni yıla. Herkes istediğini seçmekte madem özgür mutlu olmak önceliğimiz neden olmasın o zaman? Yeni hedeflerle harekete geçip umudumuzu diri tutarak başlayalım yeniden. Yapmayı hayal ettiklerimiz için adım atalım. Bunları gerçekleştirdikçe penceremiz aydınlanacak ve mutlu olacağız buna inanalım. Çünkü her şeye rağmen mutlu olmak insana yakışan en güzel hâl. Hepimize sirayet etmesi dileğiyle...

Sevgi ve saygı ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşe Özel Arşivi

Dur

10 Şubat 2022 Perşembe 00:02

Beyaz

03 Şubat 2022 Perşembe 00:02
SON YAZILAR