"Powerstar Orta Mesafe Triatlon Kupası"

"Powerstar Orta Mesafe Triatlon Kupası"
Organizasyonda 8'i bayan 116 sporcu yarışıyor

ANTALYA (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen "Powerstar Orta Mesafe Triatlon Kupası" Antalya'da başladı.

Konyaaltı Beach Park'ta federasyon başkanı Hamdi Güneş'in start düdüğünün ardından yüzme etabı ile başlayan yarışmaya, erkeklerde 108, bayanlarda ise 8 sporcu katıldı. Yarışmada yaş gruplarında ilk üçte yer alan sporcular Avrupa Uzun Mesafe Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

Federasyon başkanı Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuların ilk olarak bin 900 metre yüzeceklerini, ardından da 90 kilometre bisiklete bineceklerini belirtti.

Bisikletin ardından 21 kilometre koşu etabının yapılacağını dile getiren Güneş, "Bunların hepsi en fazla 7 saat içerisinde bitirilmek zorunda. Öğleden sonra yapılacak ödül töreniyle yarışmamız son bulacak." diye konuştu.

Güneş, Antalya'da nemli ama güzel bir havada organizasyonun yapıldığını ifade ederek, yarışların sağlıklı bir şekilde tamamlanacağını ümit ettiklerini söyledi.

"Powerstar Orta Mesafe Triatlon Kupası"nın sezonun ilk yarışı olduğunun altını çizen Güneş, "15 Mayıs'ta da ikinci triatlon yarışımız olacak. O yarışlarda her kategori var. Bugünkü yarışma ise tek kategori. Çünkü, bunun mesafesi biraz ağır ve uzun." değerlendirmesinde bulundu.

"Powerstar Orta Mesafe Triatlon Kupası"

"Powerstar Orta Mesafe Triatlon Kupası"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.