Pusula Avrupa'nın önemli merkezlerinde -5-

Pusula Avrupa'nın önemli merkezlerinde -5-
Place de La Bourse meydanında hayat durmuş

Patlamalar ile terör ateşiyle tanışan Avrupa’nın acılı şehirlerinden Brüksel’de insanların tedirginliği hala yaşanıyordu. Biz önce her milletten insanın gelip kendince saygı duruşunda bulunduğu hayatını kaybeden insanlar için dua ettiği, inancı gereği mumlar yaktığı özetle terörü kınadıkları meydan olan Place de La Bourse meydanı şehre gelen yabancı turistlerin ilk uğradıkları alan.

dsc_2076.jpg

PLACE DE LA BOURSE MEYDANI ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI

Bizde PUSULA ekibi ve bizimle birlikte olan Avrupa’da ki dostlarımızla buraya gittik. Bu alana araçlarla girmek mümkün değil. Çünkü güvenlik hala en üst düzeyde, polis asker alarmda. Bu alana yaya olarak girmek için önce arıcımızı bir katlı ola parka koyduk. Sonra yürüyerek alana doğru ilerliyoruz. Bu meydana bilinçli gittiğimiz için gözümüz ilk önce güvenlik güçlerinde. Belçika’nın resmi üniformalı görevlileri işlerinde çok ciddiler. Genelde de yüzlerini maske ile kapatmışlar. Yani nedendir bilmiyorum ama sanki o filmlerde esrarengiz özel güçler gibiler.

dsc_1915.jpg

O atmosfer bizi de tedirgin ettiği için bunların fotoğraflarını yakın plan çekemedik. Ama gizli olarak ve arkadan bol bol görüntüler aldık.

Dediğimiz gibi işi bu bölgede işi olmayan Belçikalı zaten alana gitmiyor. İşi olanlar ise hızlı ve seri adımlarla bir an önce bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor.

BÖLGEDE Kİ İŞYERİ SAHİPLERİ TEDİRGİN

PUSULA Ekibi olarak bölgenin genel durumunu bire bir canlı olarak analiz ettikten sonra burada yaşayan insanlarla konuşmak istedik. Dünkü yazımızda da belirttiğimiz gibi Brüksel’in en canlı bu bölgesinde Türkler, Yunanlılar olmak üzere bu ülkeye sonradan gelen ve göçmen statüsünde bulunan insanlar işyerlerinin sahipleri olmuşlar.

img_1865.jpg

ESKİŞEHİRLİ USTANIN SIKINTISI

Çiçeklerin, mumların, buraya gelen insanlarının ülke bayraklarını bıraktıkları matem havasının sürdüğü meydandan ayrılıp şöyle elli adım atıyoruz ki gözümüze Türkçe levhanın bulunduğu bir restoran ilişiyor. Karnımızın da iyice acıkması ile heyecanla bu restorana giriyoruz.

dsc_1933.jpg

Kapıda daha selamımızı verirken işletmede bulunan üç kişi birden selamımıza Türkçe karşılık veriyorlar. Klasik “helal mi?” sorumuza gülerek cevap veren dönerci ustası “Abi Allah’a şükürler olsun ki burada her şey helal. Türkiye’de ki gibi her şeyi gönül rahatlığı içerisinde yiyebilirsiniz” diyor.
Evet karnımız çok acıkmıştı. Döner nefis görünüyordu siparişimizi hemen verdik şöyle bir çevreye baktık. Masalarda iştahla karınlarını doyuranlar hep yabancı idi. Hızlı hızlı işlerini yapan iki garson da Türk’müş. Karnımızı doyurdukça aklımız başımıza gelmeye başlıyordu. Bu kez kimseyi rahatsız etmeden daha alçak sesle dönerci ustası ve garsonlarla kısa kısa sorularla merakımızı gidermeye çalışıyorduk.

dsc_1950.jpg

Evet Brüksel’de ki patlama ülkede ki yabancıları en başta da Müslümanları çok etkilemiş. Cadde üzerinde ve meydanda ticaret adeta durmuş. Belçikalılarda patlama olayları nedeni ile fazlası ile etkilenmişler ve korkmuşlar. Ticaret durma noktasına gelmiş.

DEVAM EDECEK

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.