Uğur Özteke

Uğur Özteke

REİS’İN ARDINDAN ELİMİZDEKİ NOTLAR

REİS’İN ARDINDAN ELİMİZDEKİ NOTLAR

Geçtiğimiz haftanın, hafta sonunun en kayda değer, konuşulan konuşturulan konusu tartışılmasız Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya mitingi idi. Miting ve miting alanı tek kelime ile dört dörtlük idi. Muhalif gözle bakanlar bile bu organizasyona kötü söz edecek cümle kuramadılar. Bu bir başarı ise ve bunun da hakkını vermek gerekirse Hasan Angı ve teşkilatları kutlamak gerekir. Konya Cumhurbaşkanına bir kez daha en güzel ev sahipliğini yaptı.

Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimize gelmeden ve gelip gittikten sonra da bazı konularda bazı okurlarımızın bir yerde sussak da susulmayacak haklı istek ve talepleri vardı. İzninizle bugün kafa göz yarmadan bunları dile getirmek istiyoruz.       

YENİ TREN GARI İNŞAATI 

Bir duyarlı okurumuz abimiz haftalardır dikkatini çeken konuyu fotoğraflarla hatta bunun videosunu da çekerek bize gönderiyordu. Gelin bu konuyu birlikte okuyalım.

“Cumhurbaşkanımızın Konya’dan ayrılmasından 24 saat geçmeden yeni hızlı tren garında yapılmadan yapılan duvarlar yıkılacakmış. Üstüne yapılan ferforjeler söküldü. Alt geçit yapılacakmış tren garı yapılmadan Konyalının parası heba edildi ve heba edilmeye devam ediyor.

Uğur abi buna ne?

Can dayanmıyor ne de göz göre göre Eski Buğday Pazarına olmaz yeni gar binası dedik, anlatamadık ama bu kadarı fazla. Bari paramız boş yere gitmesin. Yıkılacak olan duvar yeri hiç olmamıştı. Deveye sormuşlar sırtın eğri diye benim nerem doğru demiş. Yapılan duvar da eğri gidiyordu.Abi senden ricam müsait olursan yerinde görmeni isterim. Bizlere hak vereceğini biliyorum ben

bu projede kimin yanlışları varsa hakkımı helal etmiyorum.

Seçime de bir hafta kalmış oy da kullanmayacağım bu görüntü beni hayal kırıklığına uğrattı abi hakkını helal et sen de olmazsan içimizi dökecek kişi yok.

Burası ile ilgili çektiğim fotoğrafları da size gönderiyorum. İlgin için şimdiden çok teşekkürler Uğur abim.

foto-1-584.jpgfoto-2-481.jpgfoto-3-333.jpg

Tahir Akyürek Başkan’ın Konya’ya en büyük eseri yıllarca anılacak. Tren Garı şehir için de vardı yenilediler burası da yeni gar binamız olacak (!). Uğur Başkan’ın açıklaması otogar Aksaray yoluna taşınacak yeni otogar bile taşınması gerekliyse Tahir Başkan, Konya gibi düz ovada tren garı yapılacaksa bunu Pınarbaşı’nda yaptırsaydı daha iyi olmaz mıydı?

Rahmetli Hilmi Nalçacı bile bu kadar araç yokken 50 sene sonrasını görerek Nalçacı caddesini yapmış. Şimdi Allah ömür versin sağsın. Ölünce seni de anacaklar ama nasıl anacaklar? Şehir içine tren garına kim müsaade etti diye? Ben hakkımı helal etmiyorum eden varsa buyursun Konyalılar...

………………….

HAVAALANI YOLUNDA

BU NEYİN KORKUSU?

Reis, cuma günü Konya’da idi. Ama reis gelmeden 24 saat önce perşembe günü yine sıkı okurlarımızdan sıkı bir AK Partili hatta hatta AK Parti meclis üyesi bir dostumuz önce şu fotoğrafları bize ulaştırdı

foto-4-211.jpgfoto-5-135.jpgfoto-6-091.jpg

foto-7-058.jpg

Abimiz fotoğraflardan sonra bize bir de şöyle soru soruyordu;

“Reis geliyor. Reis korkusu kapalı yolu bile açtılar. Abi ne korkusu? Biliyorsun havaalanı yolunda bu yol UKOME’nin kararı ile kapalı idi. Abi korku dağları sardı. Reis geliyor korkusu kapalı yolu bile açtırıyor. Havaalanı yolunun hali bu. Bu ne korkusu abi?

…………….

IŞIKLI YÖNLENDİRME

LEVHALARI REİS’İN GELDİĞİ

GÜN İŞE YARASAYDI (!)

Sayın Cumhurbaşkanımızın geldiği gün hatta daha öncesi hiç birimizin hissetmemesine rağmen polis ve güvenlik güçlerimizin almış oldukları olağanüstü tedbirleri vatandaş olarak bizler sadece cuma günü yollar trafiğe kapanınca anlayabildik. Oysa güvenlik birimleri günler öncesinden haftalar öncesinden bu konuda istihbaratından asayişine uyumadılar şehri geliş gidişleri didik didik ettiler o klasik deyimi ile “kuş uçurtmadılar”…

Bu iş böyle mi olur?

Evet, bu iş ancak bu kadar sessiz sedasız tereyağdan kıl çeker gibi olur. Cumhurbaşkanımız kırmızı alarmda en üst düzeyde şehrimize geldi, korundu, ağırlandı ve uğurlandı. Bu işe beyinlerini ve yüreklerini ortaya koyanlar en ufak tatsız bir olay yaşanmadan Cumhurbaşkanımız Konya’dan ayrıldığı için rahat bir nefes aldılar.

Ama yolların erken saatlerde kapatılması pek çok insanımızı gerçekten mağdur etti. Biz başımıza gelecekleri bildiğimiz için tedbirimizi aldık ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ancak bize bu konuda cuma sabahından itibaren partili partisiz Reisçi, Reisçi olmayan pek çok insanımız mağduriyetlerini farklı şekilde ilettiler.

Ama bakın şu işadamımızın alternatif çözümü bize iletenlerin dışında ilginç idi;        

“Abi günaydın sabahın 8’inde yolları kapatmak neyin nesi? Trafik arapsaçı olmuş hadi kapattın yolları Uğur Başkan’ın devreye soktuğu sizin de öve öve bitiremediğimiz o levhalar kapalı yolları ekranda gösterseydi de veya kapalı yollarda o levhaları polisler seyredeceğine insanlar görseydi. Kapalı yollarda ışıkları bekliyoruz bir polis çıkıp da trafiği açmıyor tam bir akıl tutulması yaşıyoruz. Abi bu çağda bu eski tip uygulamalar vatandaşı çok etkiliyor, üzüyor ve çıldırtıyor. Yani ışıklı levhalar bir işe yarasın keşke ilk denemeyi bugün yapsalardı. Selamlar abi.”

…..

YENİ MİTİNG ALANI YAPILAMAZ MI?

Cuma günü yaşanılanlardan şehrin ve ülkenin gelişiminden insanlarımızın bakış açısından ufkundan vizyonundan anlıyoruz ki artık bizim şehrimize de İstanbul gibi şehrin içinde olmayan şehir içi trafiğini engellemeyecek, yaşlısını hastasını engellisini kadınını çoluğunu çocuğunu hastane, pazar, çarşı işini huzur içinde yaptıracak yeni bir miting alanına ihtiyaç artık farz olmuş. Gerçekten Ankara yolu üzerinde Aksaray yolu üzerinde neden yeni bir miting alanı yapılamaz mı?

Bence Uğur Başkan sadece seçimden seçime 4-5 yılda bir kullanılmak için değil farklı toplu etkinliklerin de yapılabileceği ama hiçbir şekilde hiçbir vatandaşımızı işinde engellemeyecek, rahatsız etmeyecek, dahası konuşturmayacak bir alternatif alan oluşumunu kafasına koyar ise en iyisini yapar diye düşünüyorum.

   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçek öncü ne yapılması gerektiğini söylemekle kalmaz. Nasıl yapılacağını da gösterir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gündüz vaktinden geçtik gece yarısı çıkardığımız gürültüler ile alt ve üstü kattaki komşularımıza uykularını kaçıracak, hasta edecek rahatsızlıklar vermediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR