Reklamcıların Bir Derdi Var!

Reklamcıların Bir Derdi Var!
Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Osman Yavuz, E. Y.’nin reklamcılık mesleğini ahlaksız davranışlarla kirletmesinin ardından, yapmış olduğu açıklamada “Reklamcıların Bir Derdi Var!

Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Osman Yavuz, E. Y.’nin reklamcılık mesleğini ahlaksız davranışlarla kirletmesinin ardından, yapmış olduğu açıklamada “Reklamcıların Bir Derdi Var!

Reklamcılık dünyanın en prestijli mesleklerinden biri olmasına rağmen şehrimizde son yıllarda bu algı aksi yönde ilerlemektedir.

Konyalı reklamcılar olarak mesleğimizin dolandırıcılık, ahlaksızlık ve firmaları boş vaatlerle kandıran bir meslek grubu olarak adlandırılmasından oldukça rahatsızız. Bu durum mesleki aşkımıza gün be gün darbe vurmakta ve bizleri yıpratmaktır.

Bizler şehrimizin markalarının önemli derecede büyümesine, onları ulusal hatta dünya çapında bir marka olabilmelerine yardımcı olmaya çalışan meslek âşıklarıyız.

Ancak bazı şahısların reklamcılıkta her yol mubah diyerek mesleğimizin şerefini ayaklar altında aldığını görmekteyiz. Bu durum sonucu sessiz kalamadık ve derdimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Şehrimizin ve firmalarımızın tanıtımında büyük rol oynayan bizler insanların inançlarına saygı gösteren, hayvan hakları konusunda oldukça hassas olan, kadın haklarını istismar eden davranışlardan uzak bireyleriz. Toplumsal duyarlılıklara sırt çeviren her türlü davranışın karşısındayız. Reklamcılık mesleğinin asli amacı markaları iletişim araçlarını kullanarak en iyi ve anlaşılır şekilde insanlara anlatmaktır. Reklam verenlerimiz kesinlikle bizlerin günübirlik kazanç kapıları değildir. Biz onlarla bir aile, aynı yolda yürüyen iş arkadaşlarıyız.

Şehrimizin reklam verenlerinden ricamız bir takım şahıslar yüzünden meslektaşlarımıza karşı ön yargılı olmaktan kaçınmaları ve bu tür ahlaksızlıkları yapanlara karşı tepkisiz kalmamalarıdır.

Konya reklamcılar derneği olarak şehrimizde mesleki sorumluluklarını bilen, reklamın iyisi ve kötüsünün ayrımını yapabilen meslektaşlarımızın olduğunu ve diğer dolandırıcılık, ahlaksızlık, reklamcılığın ne olduğundan bir haber ve insanları boş vaatlerle kandıran şahıs ve şirketlerden uzak olduğumuzu belirtmek istedik. Bu ve bunun gibi şahısların derneğimizle uzaktan yakından ilişkisi yoktur.

Saygılarımızla.” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.