Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Rekor peşinde

Rekor peşinde

Torku Arena'daki sezonun son iç saha maçına kendi puan rekorunu kırma hedefiyle çıktı Konyaspor. Önceki rekor da 46 puanla yine Aykut Kocaman'a aitti. Olmadı, sağlık olsun. Bursaspor maçında kırılır inşallah.

Peki bu rekor niye kırılamadı? Aykut Kocaman'ın da maç sonunda dediği gibi, orta sahanın merkezi çok güçsüz kaldı ve kolay geçildi ilk yarıda. Özellikle Kweuke orta sahayı tek başına parçaladı, sonra da golünü attı.  Ali Çamdalı da sezonun en kötü futbollarından birini oynayınca Çaykur Rizespor devreye 1-0 önde girdi.

Tam maç bitti derken son haftaların formda golcüsü Rangelov çıktı sahneye ve güzel golüyle, güzel günde, güzel maçta taraftarların stattan mutsuz ayrılmasını önledi. "Sezon başında neredeydin" diye sormadan edemiyorum.

Maç başında oyuncuların taraftarlara forma ve karanfil vermesi, maç sonunda taraftarların takımı ve Aykut Kocaman'ı stada çağırması çok güzel şeyler. Bu sezonun taraftar şampiyonu şüphesiz Konyaspor. Fakat Başkan Ahmet Şan'ı da tribünlere çağırmalarına bir anlam veremedim. Siz değil miydiniz daha önce "Aciz yönetim" diye bağıranlar? Kaldı ki Ahmet Şan oraya çağırılmayı hak edecek ne yaptı? Yönetimin yaptığı transferler ortada.  Konyaspor ligde kaldıysa bu tamamen Aykut Kocaman'ın sayesindedir. Ayrıca Aykut Kocaman'ın "Yönetimin farklı bir tasarrufu olmazsa takımda kalacağım." demesi tam bir alçak gönüllülük bence. Yönetimin Aykut hocayı kovma gibi bir lüksü yok. Yani "Aykut Kocaman, Konyaspor ile yola devam kararı aldı" diyebiliriz.

Konyaspor UEFA'ya hazır mı?

Basın toplantısında UEFA'ya hazır olmadıklarını, kendileri için risk teşkil ettiğini söyledi ve üstü kapalı şekilde Karabükspor örneğini verdi Aykut Kocaman. Karabükspor UEFA Avrupa Ligi nedeniyle sezonu erken açmış ve iyi maçlar çıkarmıştı. Sonra da küme düştü. Kötü bir örnek. Ama oyuncuları zihinsel ve fiziksel olarak iyi hazırlarsan, Avrupa'ya göre transferler yaparsan Karabükspor'un çektiği sıkıntıyı çekmezsin. Burada iş yönetime düşüyor. Daha sonra Aykut hoca gerekeni yapar zaten, daha önce Fenerbahçe'de yaptığı gibi.

Tebrikler Galatasaray

Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray, Fenerbahçe'nin de Başakşehir'e puan kaybetmesiyle bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sezon başında herkesten 4 yerken dalga geçilen Galatasaray 4. yıldızı ilk takan takım oldu, tebrikler. Galatasaray'ın başarısına gölge düşürmek gibi olmasın ama Sarı Kırmızılılar'ın şampiyon olması futbolun adaletsizliğini gözler önüne serdi. Ligin geneline bakıldığı zaman en iyi oynayan takım Beşiktaş. Melo da iki Beşiktaş maçı sonrasında aynı şeyi söyledi. Beşiktaş son haftalarda kendi elleriyle hediye etti şampiyonluğu. Tecrübesizliğinin kurbanı oldu bir nevi. Ama şampiyonluğu hak etmek için sadece iyi futbol oynamak gerekmiyor. Galatasaray belki çok iyi futbol oynamadı ama Muslera ve Sneijder gibi iki önemli faktör Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Özellikle Muslera'nın payı Hamzaoğlu'dan daha fazla bence. İşte böyle oyuncuları takıma kazandırabilmek de şampiyon olmak için yetiyor. Bu yüzden tekrar tebrikler Galatasaray.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR