Seyit Mehmet Deniz

Seyit Mehmet Deniz

Rus medyası görevini yapıyor

Rus medyası görevini yapıyor

Grozny’deki Çeçen direnişinde ağzı yanan Putin Suriye’de gayet temkinli.

Neredeyse bir yıldır doğrudan müdahil olduğu Suriye’de Rus askerlerinin sıcak çatışmaya girmemesi gözlerden kaçmıyor.  

Karadan saldırılar İran ve Suriyeli şebbihalardan oluşan birliklerce gerçekleştiriliyor. Rusya daha çok bu birliklerinin önünü açma noktasında hava ve füze saldırıları ile işi götürüyor.

Putin, hava saldırıları ile elde ettiği başarıya propaganda başarısını da ilave edince sahada gücüne güç kattığı açıkça görülüyor.  

Putin Suriye’de temkinli hareket etmesinde Grozny’de Çeçenler karşısında aldığı ağır kayıplardan çıkardığı ders etkili…

Putin liderliğinde ki Rus askerleri, 2 saatte almak sevdasıyla girdikleri Grozny’i 3 ayda zoraki ele geçirebilmişlerdi. 3 Rus zırhlı tugayı 3-4 gün gibi kısa bir sürede Çeçenlerce imha edilmişti.

Şamil Basayev komutasındaki Çeçenler verdirdikleri zayiat yetmezmiş gibi 3 kademeli olarak şehri kuşatan 100 bin Rus askerinin arasından yarma harekatıyla çıkmayı da başarabilmişti.

Çeçenler karşısında tüm silah ve teknoloji üstünlüğüne rağmen galip gelemeyen Rus birlikleri o esnada propaganda ile Çeçenleri mağlup ettiler.

Önce Kadirov hükümetini kurarak Kadirovcu yayınlarla halkın savaşı bırakması durumda ne kadar mutlu ve huzurlu olacağına dair yayınlar yaptılar.

Diğer taraftan dünyaya radikal İslam ile mücadele ettiklerine dair yoğun bir propaganda faaliyetine giriştiler.

Özellikle İslam ülkeleri ve Avrupalı Müslümanlardan gelen yardımları kesmek için Çeçenleri el-Kaide türü bir tür İslamcı terörist olduğu yolunda çalışmalar yaparak Çeçenistan’a gelecek her tür yardımın önünü kestiler.

Ve bunda başarılı da oldular.

2 yıl direnen Çeçenler, Rus fitnesi ve aldatılmaya yatkın duyarsız Müslümanların kesilen yardımları sonrası bir bir cephelerde kayıplar vermeye başladı.

Bu gün aynı propaganda faaliyeti Suriye’de uygulanıyor.

IŞİD adı altında İslamcı gruplara giden yardımlar durdurulurken Türkiye’de MİT gözetiminde yapılan sevkiyatın faş edilmesiyle birlikte silah sevkiyatı da durdurulmuş oldu.

Ne yazık ki Putin’in Çeçenlere karşı başlattığı propagandanın benzeri bu gün Suriye’de aynen Müslümanlara uygulanıyor.

Müslümanlara silah yardımını bırakın kendi soydaşımız ve stratejik olarak bulundukları coğrafyada önem taşıyan Bayırbucak Türkmenlerine dahi silah yardımında bulunamıyoruz.

Rusya silah yardımını bırakın vurulacak hedefleri bizzat kendi uçak ve füzeleriyle vururken gelin görün ki Türkiye’deki Rus yanlısı medyanın muhalefeti nedeniyle bu gün kendi soydaşlarımıza mermi dahi gönderemiyoruz.

Rus medyamız, sınırda 24 saat nöbette…

Suriyeli mazlumlara yapılacak silah sevkiyatını dünyaya “teröre destek olunduğu veya meşru iktidara karşı halkı örgütleme suçunun işlendiği” savıyla duyurabilmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

Peki, Rus yanlısı medya karşısında duyarlı Müslümanlar ne yapıyor?

Koskoca bir hiçç!...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seyit Mehmet Deniz Arşivi
SON YAZILAR