Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

RÜYA GİBİ

RÜYA GİBİ

İzlanda ile karşılaştığımız Torku Arena yine tarihi günlerinden birini yaşadı, son dakikada büyüleyici serbest vuruş ile bu galibiyetin ve fransa bileti kapmamızın baş mimarı olan Selçuk İnan ayrı bir tebriği hak ediyor. İzlanda takımı boş bir takım olmadığını ne kadar diri takım olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi, buda galibiyetimize gölge düşürmeme adına önemliydi. 
Fransa'ya gidişimiz bana biraz Euro 2008 finallerinde ki geri dönüşlerimizi hatırlattı. Bir bakıyorumda en iyi üçüncü olmamız için İspanya ukrayna'yı, Yunanistan Macaristanı yendiler. fakat buda yetmiyordu Bizim Kazanmamız Kazakistanın Letonyayı yenmesi de lazımdı. Moral açısından Çeklerin Hollanda maçında 10 kişi kalmalarına karşı o dakikalarda, üç farklı üstüğünlüğünü sayabiliriz, Umut ve Cenk'in oyuna alınması bunun isbatıydı.  Kazakistan grup içinde hiçbir maçta olmadığı kadar istekli ve arzulu olması prestij ile açıklanması imkazdı, ben inanıyorum ki onlarda bizim için oynadılar. Selçuk İnan'ın tarifi mümkün olmayan klas golü ne kadar önemliyse İslambek'in zorlaya zorlaya Letonya ağlarına bıraktığı golde o kadar önemliydi. 
Torku Arena'da Selçuğun golüyle ve maç sonu şowlarla tarifi mümkün olmayan duygular yaşadığımızı belirtmek isterim ancak bazı problemlerde gözümüzden kaçmadı onuda belirtmek isterim.
İlk Olarak Güvenlik konusuna değinmek isterim, Gerçekten Stadyumun güvenlik güçleri maç öncesi ve sonrası elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Ancak  Federasyonun Davetiye şeklinde verdiği Restoran Kuzey doğu biletlerinin bulunduğu tribün güvenlik görevlilerine zor anlar yaşattı, çünkü davetiye ilen gelen insanlarla bilet sahibi insanlara aynı koltuklar ayrılmıştı.
Maçın ilk yarısı bitmek üzereyken dışarda kalan taraftarların kapılara yüklenmesiyle kapılar kırıldı polisin biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Bir başka problem ise saygı duruşlarında yaşıyoruz bir kısım slogan atarken diğerleri ise bunları susturmak için şşşş sesi fakat bu durum ise aleyhimize fırsat kollayanlar için saygı duruşunda ıslıklandık şeklinde yorumlandı, bu slogandan daha çok tepki aldı.
 Fransa'ya gidiyoruz ve bu küçük problemlerin bu başarıya gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Hani bir laf varya biz finallere kadar zorlanıyoruz finallerde iz bırakıyoruz diye tamamen gerçek dışı bir yaklaşım neden mi ? Biz zorlanıyoruz çünkü Türkiye'de Konya dışında nerede oynansa zor zamanlarda, takımı desteklemek yerine kendi kulüp takımlarını desteklediler. kulüp takımları oyuncuları dışındakilere küfürler edildi sonra biz finallere gidince iz bırakıyoruz denildi. Finallerde sadece Milli takım olduğu için bu başarılar geldi bunu göremiyoruz malesef. Milli takım Letonya Maçına Konya'ya gelirken 6 maçta 8 puan toplamış ve dördüncü sıradaydı. 4 maçta siz üzerinizde bulunan, Hollanda Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarında galip geleceksiniz ve bu takımlardan gol yemeceksiniz, diğer bütün ihtimaller gerçekleşecek, ülke olarak  buna çok ihtiyacımız vardı hak ettik ve kazandık.
Finaller için şimdiden heyecanlanıyorum çünkü bu defa gitmeden iz bıraktık, tüm dünya bizi konuşuyor ve konuşacak rüya gibi,Fatih Terim ve Millilerimiz tüm tebrikler size, İnananlar asla kaybetmezler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR