Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Saadet'li Vekil Kim?

Saadet'li Vekil Kim?

Ak Parti’nin Saadet Partisi ile bütünleşme sürecine gireceği siyasetin suyu sıcak konularından. Böyle bir iltihak söz konusu olursa; haliyle seçilecek yerlerden vekil gösterme hususunda akla gelen ilk şehir Konya.

 

Saadet Partisi zikredilince de Konya’da vizyon isim olarak işaret edeceğimiz kişi de kuşkusuz Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Özkafa…

 

Özkafa Ailesi’ni yakından tanırız. Görev üstlendikleri süre içerisinde Konya’ya hakkıyla hizmet etmiş, birok Konyalı’nın takdirini kazanmış çok özel bir isim Sayın Özkafa.

Bu işi yapar yapmaz. Kabul eder ya da etmez, elbette kendi takdiri. Lakin layıkıyla yapabilecek isimlerden biri olduğunu Konyalı bilir.

 

2002-2004 sürecinde Saadet’ten Ak Parti’ye geçiş döneminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan teklifi nazikçe reddetmişti Mustafa Özkafa.

 

Düşünüyorum. Bugün böyle bir vekillik teklifini niye kabul etsin bu insan?

 

Muazzam bir  bilgi birikimi ve tecrübesi olan hatta muhalefetin dahi takdirini kazanmış bir isimden bahsediyoruz. Şehir ülke adına çok hayırlı hizmetler yapabilecek biri. Sayın Başbakan böyle bir ismi listesinde ister mi ister!

Kitleleri sürükleyecek, değerli isimlerde herkes listesinde görmek ister. Ama bunun için hamle yapmak gerektiğini de bilmek gerekir.

 

Sayın Özkafa’ya en yakın kaynaklar ile istişare ettik. Hiçbir şekilde böyle bir gündemleri olmadığını söylediler. Ve bize 10-12 yıl öncesini hatırlattılar. Olacak olsa o zaman olurdu dediler.

Biz de olsun isterdik. Lakin Özkafa Ailesi’nin gündeminde böyle bir şey yok. Belki kırgın belki hafiften gönül koymuşlar şehre kim bilir… Onlar adına hayırlısı neyse olsun.

 

Gazeteci refleksi ile araştırmaya devam ettik. Ak Parti ile Saadet Partisi arasında resmileşmiş bir seçim mutabakatı şu anda yok. Saadet Partili dostlarımız seçimlere bağımsız girme düşüncelerinin ağır bastığını söylediler.

Tabi bu da bir ihtimal. Kesinleşen tek şey Saadet’in bu seçimlere parti olarak girmeyeceği. Ya bağımsız girecekler ya da Ak Parti listelerinde kendilerine yer arayacaklar.

 

Bütünleşme olursa akabinde bir vekil illaki Konya’dan seçilecek. Madem başlıkta kim diye sorduk lafı eveleyip gevelemeyelim. Kulislerin konuştuğu ismi verelim. Fısıltı gazetesi 7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi listesinde kendisine yer bulmuş olan Hasan Hüseyin Uyar’ın adının geçtiğini söylüyor. Biz dillendirmiş olalım.

 

Şehir adına en hayırlısı neyse o olsun. Neticede Ak Parti de Saadet Partisi de bu şehre hizmet etmek için varlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR