Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Sabırtaşı çatladı

Sabırtaşı çatladı

Hafta aslında gergin başladı 200 bilet alan taraftarın sınırsız otobüs vaadiyle gece 3’e kadar bekleyip Balıkesir’e gidemeden evlerine dönmesi, kupada yenilen dört gol ve üstüne gene de 20 bine yakın kişinin geldiği ve bu taraftar önünde verdiğin tek pozisyonla gelen bir mağlubiyet.

Transfer döneminde takımın eksiklerini, bırakın Aykut Kocaman’ı, stadyum önünde simit satan amcanın bile dikkatini çekmişken yapılan transferler sadece taraftarı kandırmak adına bir sus payı idi. Gelinen noktada rakip kim olursa olsun kaleye gelen ilk şutun gol olması, rakip oyuncuların da Torku Konyaspor'a karşı iştahını artırırken, Konya ekibinde ise bu durum güven kaybına neden oluyordu.

Sivasspor Sergen Yalçın ile çıkıştaydı, Torku Konyaspor ise son iki hafta gelen galibiyetlerle daha yukarı çıkabilir miyim amacındaydı. Dikkatimi çeken konu bu maç zor geçecek denilen hangi maç hangi takım Konya'ya gelse top oynayamıyor, Konyaspor rakibini baskı altına almayı başarıyor ancak burada takımdan ziyade tribünlerin ve yeni stadyumun etkisi görmezden gelinemez. Bu sezon Konya’da oynanan Galatasaray maçı hariç tüm maçlarda rakip defans yaptı oyunu geride kabul etti. Bu kritik maçta alınan mağlubiyetle, transfer döneminde ve son bir haftada olanlarla birleşince, artık  vefakar ve cefakar dediğimiz taraftarların sabır taşı çatladı. Bu hafta haklı olarak yönetimi istifaya çağırdılar. Türkiye liglerinde Konya dışında en tepeden en alta  her takım taraftar sıkıntısı çekerken Anadolu takımlarının maçlarında derbilerden fazla stadyum dolduran bu taraftara yazık değil mi? Mehmet Güven konusuna girmiyorum sen Mehmet güvenden Xabi Alonso olmasını beklersen bu durumların olması doğal.

Ben Torku Konyaspor’un transfer komitesinde kim var, oyuncuları kim alıyor, yönetimde ki adamlar ne yiyip ne içiyor, kazanılan galibiyetlerin geliri nereye gidiyor, alınan oyuncuların fiyatları ne kadar da bu borç bitmiyor, bu kulüpte hiç mi futboldan anlayan adam yok, herkes kağıt üzerinde mi yönetici bilmek istiyorum.

Aykut Kocaman’a iki konuda sitemim var.

  1. Elindekiyle yetinen, istemeyen bir kişiliği var. Sen anlaşmadan önce bu konuları yönetimle konuşsana, şunu bunu isterim yoksa gelmem diye. Sen kalifiye bir hocasın sıradan değilsin ki ve futbolcular şut çekmekten korkuyor herkes benden gitsin de nereye giderse gitsin mantığıyla oynuyor bu tehlikeli bir durum.
  2. Futboldan azda olsa anlayan taraftarın en son sitem edeceği kişisin sen neden taraftara hoşnutsuz tezahürat geldi diyorsun ki, benim ve birçok taraftarın gözünde sen bunların arkasına sığınmayacak kadar kalitesin ayrıca sana kimse bir şey demedi ki yönetimi istifaya çağırdılar. Taraftarın artık sabır taşı çatladı yönetim bir duruş sergileyemiyor ve bu taraftar bu yıl stadyumun hatırına geliyor seneye bu taraftarı bulamazsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR