Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de
Müezzinoğlu: - "Bu muhalefetin engellemesinden milletimiz de kurtulsun biz de kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasal değişikliği bu sene yapalım ve ekim, kasım gibi de bir referandumla milletimize gidelim"

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu muhalefetin engellemesinden milletimiz de kurtulsun biz de kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasal değişikliği bu sene yapalım ve ekim, kasım gibi de bir referandumla milletimize gidelim" dedi.

Müezzinoğlu, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin derdinin millete hizmet etmek olduğunu söyledi.

Milleti bugün geldiği noktadan daha iyi bir noktaya taşımak istediklerini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bunun önünü tıkayan ne varsa, bunu açmak için elimizden geleni yaparız. Bunu engellemek için kim çukur kazıyorsa, o çukura önce onları gömeriz. İnşallah millet, kendi önünü kesen, kendi geleceğinin kaderini belirlemekte olumsuz tavır takınan muhalefeti de 12. defa mı olacak, 22. defa mı olacak ama artık... Bu muhalefetin engellemesinden milletimiz de kurtulsun biz de kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasal değişikliği bu sene yapalım ve ekim, kasım gibi de bir referandumla milletimize gidelim. Ya ey millet, siyaseti senin için yapıyoruz. Milli irade sensin. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiş bu milletin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal. Niye korkalım ki senden. Senin için siyaset yapıyorsak. Sen ne diyorsan onu yapacaksak, milli iradenin hak ve hukukunu açmak için sana geliyoruz. Evet başkanlık sistemi istiyorsan, sana başkanlık sistemine evet diyorsan başkanlık sistemiyle gideriz. Türkiye daha hızlı koşar daha hızlı yürür ama mevcut parlamenter sistemin mevcut yapısını istiyorsan onu da adam gibi yapalım. O da adam gibi sana hizmet etsin."

- "Milleti merkeze almıyorsunuz"

Muhalefet partilerinin bir ay balon şişirdiğini anlatan Müezzinoğlu, "Balonda da sanki bir şey varmış gibi 'başbakan sen ol' ikram ediyor. 'Yok efendim ben kabul etmem' sen ol. Ya siz önce bir adam gibi partilerinizin genel başkanı olun, milletin gönlünde de yer edinin ya. Bir gün bu milleti merkeze alın. Bir gün 'bu millet benim derdim' deyin" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, muhalefet partilerinin milletin gönlünde yer edinemediğini dile getirerek, "Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan kendisi için istiyor. Arkadaşlar millet seçerse olacak ya. Hadi bir defa da cesaret et. Sen kendin için iste ya. Sayın Kılıçdaroğlu bir defa da kendin için iste ve ben sana destek vereceğim. Sayın Bahçeli bir defa gel kendin için iste sana destek vereceğim. Çıkın meydana ama çıkamıyorsunuz. 'Ekmek için Ekmelettin' diyerek meydana çıkıyorsunuz. Niye? Milletten korkuyorsunuz. Niye? Milleti merkeze almıyorsunuz. Niye? Derdiniz millet değil. Niye? Arkanızda sufle veren patronlarınız var. Arkada sufle yapan güç odaklarınız var. O nedenle bu yapıyı da bu duruşu da inşallah el birliği ile değiştireceğiz" şeklinde konuştu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.