Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şahin’i uçuralım da Uğur Başkan’ı uçurmayalım !

Şahin’i uçuralım da Uğur Başkan’ı uçurmayalım !

Dün güne güzel insanlarla güzel bilgiler ve müjdeler ile başladık. Uğur İbrahim Altay’ın davetlisi olarak Dedeman Otel’e girdiğimiz zaman Sayın Vekilimiz Mustafa Kabakcı, N. Erbakan Üniversitesi’nin güler yüzlü rektörü Muzaffer Şeker hocam, Kültür Müdürümüz Mustafa Çıpan, Selçuklu Belediyesi’nin en üst düzey beyefendi bürokratları bizleri karşılıyordu. 
Toplantıya başlamadan niye davet edildiğimizi öğrendik. Takkeli Dağ’dan, Sille’ye uzanan bir Gevale kalemiz var. Ne yalan söyleyeyim bu kaleyi ben de proje fikir aşamasında iken öğrenmiştim. Uğur Başkan, vekilimiz Mustafa Kabakcı, “Şöyle.. şöyle yapacağız” diye anlatırlarken heyecanlanıyor ama bir taraftan da “Amma uçuk proje” diyorduk.
Meğer Erbakan Üniversitesi’nin kaliteli hocalarından Prof. Dr. Ahmet Çaycı Hoca başkanlığındaki bir ekip dağı taşı, tapınaklardan değirmene kadar deşmeye başlamışlar. Neyse burası ile ilgili haberleri tüm detayları ile zaten takip edeceksiniz. 
Biz gelelim işin bir diğer yüzüne. Bu proje Sayın Kabakcı’nın başının altından çıkma. Çünkü vekilimiz tek kelime ile her şeyinden önce kültür, sanat adamıdır. Sayın Vekilimiz Boşnak asıllı Osmanlı minyatürcü, hattat, tarihçi ve matematikçi Nasuh bin Karagöz bin Abdullah el-Bosnavî ya da bizim bildiğimiz adı ile Matrakçı Nasuh’un minyatüründen bu kalenin resimlerini görür ve kaşımaya başlar. O günden bugüne Uğur Başkan kucağında yeni bir bomba bulur.
Sayın Vekilimiz toplantı sırasında bir ara espriyi de patlatır, “Bu proje bittiği zaman Sarıklı tepeden Sille’ye kaleden kaleye şahin uçuracağız” der.
O anda Uğur Başkan’ın gözlerinin içine baktım. 
Sözümüz meclisten dışarı. Uğur Başkan’dan herkes bir şeyler istiyor. O da mümkün mertebe Selçuklu için “peki” diyor. Ammaaaa.
Bir de işin amması var. Bu siyaset pis iş. Hele hele günümüzde siyaset Allah düşmanımıza vermesin. Çamur olmuş bataklık.
Bakın Uğur Başkan’ın elinde her şeyden önce bir AK Parti Selçuklu var. İlçe Başkanı Sayın Ak’ın ismi İl Başkanlığı’na geçti. Önce bu iş ciddi ciddi idi. Hatta öğrendiğimiz kadarı ile Başkan yeni ilçe başkanını bile bulmuştu. Sonra Sayın Ak için bir adım geri atıldı. Eğer geri adım atılırsa Mustafa Başkan’ın durumu ne olacak?   
Bizim siyasetimiz et çekme makinesi gibidir. İyi, düzgün, vizyonlu adamı hemen ham yaparız. Bunu ama bilerek ama bilmeyerek yaparız.
….
Vallahi Gevale Kalesi ile ilgili her anlatılan güzeldi. Yapılan sunum insanı, bırakın Selçuklu’yu şehir adına bile heyecanlandırıyordu.
Dağlar deşildikçe Orta Çağ’dan, Roma’dan, Bizans’tan, Selçuklu’dan yeni madenler çıkartılacak. Zafer’den şöyle dağlara baktığımız zaman kale surlarının siluetini göreceğiz. 
Görür müyüz? Vallahi görürüz. Yemin ediyorum bunu laf olsun diye demiyorum. Yürekten inanarak söylüyorum.
Peki o zamana Uğur İbrahim Altay’ı görebilir miyiz?
Tam bu noktada aynı iddiada bulunamam.
Bilmem anlatabildim mi?
Bizi bilen bilir. Bizim şahıslarla işimiz olmaz. Ama her iyi Konyalının kazanılması adına biz varız. Gerisi yalan.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Bir yalan ne kadar hızlı olursa olsun, hakikat ona yetişip geçer. 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Musalla Mezarlığı Bisiklet Yolu’na araç park etmediğimiz zaman ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR