Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Savunma Sanayi, KONYA ve NEFES

Savunma Sanayi, KONYA ve NEFES

Aselsan ve Konya Savunma Sanayii AŞ ortaklığında Konya’da kurulacak ve Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma sistemlerini üretecek proje Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı, tesislerin temelinin kısa süre sonra atılacağı ve 2019 yılında üretime geçmesinin hedeflendiği de açıklandı.

Bu önemli yatırımın Konya ya yapılmasını oldukça önemsiyorum. Zira Konya Savunma Sanayi tesislerinin kurulması için en ideal yer.

Çağın metali ve savunma sanayinin vazgeçilmezi olan Alüminyum Seydişehir Etibank Tesislerinde üretiliyor. Eti Alüminyum her geçen gün gerçekleştirdiği modernizasyon çalışmaları ile bu konuda adından sıkça söz ettiriyor.

Ayrıca Üzümlü ve Huğlu silah sanayi tesisleri Konya da bulunuyor. Yani alt yapı hazır.

KONYA NEFES ALMIYOR

Zaman zaman gündeme getiriyorum, Konya da ardı ardına kurulan Organize Sanayi Bölgeleri Konya Ovasının verimli tarım arazilerini bir bir yok ederken, İl merkezini de adeta nefes alamaz hale getirdi.

Diğer yandan bir önemli konu da yeni kurulan Organize Sanayi Bölgelerine çalışanlar iş yerlerine 1.5 saatten önce ulaşamıyor. İleriki zamanlarda bu iki saati aşacak, zira araç sayısındaki artış il merkezi trafiğini çileye dönüştürüyor.

Önceki yazılarımda şöyle bir öneri yapmıştım, Konya sanayi yatırımlarının il merkezinden ilçelerdeki OSB’lere aktarılması.

Yatırımlar, Seydişehir veya Beyşehir OSB’lerine yapılsa çalışanlar 45- 50 dakika da işyerine ulaşabilme imkanına sahip olacak.

Bunun yanında kırsal kesimde ekonomi canlanacağı için, bu da beraberinde sosyal hayatı canlandıracak, ayrıca şu anda Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan KÖYLERDEN KENTLERE GÖÇ ÖNLENMİŞ böylece kalkınma tabandan tavana sağlanmış olacaktır.

Konya’daki nüfus ve trafik yoğunluğundan son günlerde Konya halkı da şikâyetçi, bu sebeple bir an önce yükün ilçelere dağıtılma zamanı geldi de geçiyor.

KONYA’nın 28 İLÇESİ DAHA VAR

ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında 300 milyon lira sermayeli şirketin kurulmasına dair projesi için Ar-Ge'si ve inovasyon merkezi oluşturulması kapsamında, Organize Sanayi Bölgesinde 35 bini kapalı 140 bin metrekarelik alan ayrıldı.

Buradan yetkilileri uyarmak istiyorum. Elbette bu yatırımın Konya da olması oldukça önemli ve destekliyorum.

Ancak şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim, Konya sadece merkezden ibaret değil, Konya’nın 28 ilçesi daha var.

Şayet İlçeler yatırımlardan pay almaz ve göz ardı edilirse bunun sonucu mutlaka oy olarak AK partiye yansıyacaktır.

24 Haziran seçimlerinde Konya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği oyu AK partiye vermedi.

Kırsal kesimde yaşayanlara iş ve aş temin edilmez ise kentlere göç artacak, bu da sıkıntıları ve sorunları beraberinde getirecektir. Ayrıca yaklaşan mahalli seçimlerde bunun sonucu net olarak görülecektir.

Bu sebeple en azından Aselsan ve Konya Savunma Sanayii AŞ ortaklığında Konya da kurulacak tesisin Seydişehir-Beyşehir arasında bir yere kurulması faydalı olacaktır. Bu bölge de altyapı da hazır.

KONYA’nın NEFES almasına katkı yapmak istemez misiniz?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR