Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

Seçimden sonra...

Seçimden sonra...

İlk aşamada hem 2. tur seçim ihtimalinin masadan kalkması, hem de yeni bir seçim döngüsüne girilme ihtimali gibi risklerin kaybolması ile rahatlama yaşıyoruz.

Yalnızca bu iki konuda dahi belirsizliğin kalkmış olması, kısa soluklu bir iyimserlik için yeterli. Faizde görece aşağı yön ve endekste kısa vadeli yukarı hareketler görürüz. Fakat bu hareketleri makro dinamiklerden ayrıştırmak lazım, sadece soru işaretlerinin azaldığı, zor geçme ihtimali yüksek bir iki hafta senaryosunun artık masada kalmayışı etkili. Ucuzluk hikayesi satın alınır ama kalıcı olmaz.

Seçmen, Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan olarak seçti.

Önümüzde çetin, uzun, yoğun bir yol var. Ekonomi ajandası ise hayati öneme sahip. Başkan Erdoğan, önemli ile öncelikli arasındaki tercihiyle direksiyonda artık.

Enflasyon yeniden tek haneye indirilecek. Cari açık yapısal sorun olmaktan çıkarılarak kalıcı şekilde düşürülecek. Stratejik sektörler ve yenilikçi üretim kapsamında "milli teknoloji hamlesi" başlatılacak. İstanbul Yeni Havalimanı gibi mega projeler tamamlanacak.

"Türkiye'nin Otomobili" projesi hız kazanacak.Yeni dönemde, makroekonomik ve finansal istikrar kararlı şekilde sürdürülecek, ekonominin en önemli çıpası olan mali disiplinden taviz verilmeyecek.

Türkiye bu seçimde yarınını belirledi ve artık kararlar daha çabuk alınıp yerine getirilecek. 16 yıldır girdiği her seçimi kazanan ve her referandumdan başarılı sonuçlarla çıkan Erdoğan, bu kez kendisine verilen seçmen desteğini daha da artırmayı başarmıştır. Şu anda dünyada bu tür siyasi başarıya imza atan Putin'den sonra artık Erdoğan'ın adı da aynı şekilde anılacaktır.

Bu arada Devlet Bahçeli lideri olduğu MHP'yi "Muhalefetteki iktidar partisi" konumuna getirerek, büyük bir siyasi başarıya imza atmıştır. Bahçeli'den ders alacak siyasetçiler, muhalefette olmanın her şeye hayır demek anlamına gelmediğini öğreneceklerdir.

Türkiye artık gelecek yıllarda yeni yatırımlarla oluşturduğu potansiyelle, istihdam kaynaklarını da artırmış olacak. Ak Parti kendi içine dönük eksiklerini araştırırken Erdoğan adı ve kimliği her zaman partisinin önüne geçecek görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR