Şehir Hastanesine Giden Hatlar Belirlendi

Şehir Hastanesine Giden Hatlar Belirlendi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yarın hasta kabulüne başlayacak olan Konya şehir hastanesine giden hatları açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yarın hasta kabulüne başlayacak olan Konya şehir hastanesine  giden hatları açıkladı.

Başkan Altay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Konya Şehir Hastanemiz yarın itibariyle poliklinik hizmeti vermeye başlayacak. Hastanemizin ulaşımı için Samanpazarı Hareket Merkezinden ücretsiz aktarmalı otobüs seferlerimiz ve 112 Nolu Şehir Hastanesi Adliye Tramvay hattımız günlük 45 sefer yapacak. Hayırlı Olsun.."

uu1.jpg

 

İLK ETABI AÇILIYOR

Konya’da bin 250 yatak kapasitesine sahip olan Şehir Hastanesinin ilk etabı, 862 yataklı kısmı 5 Ağustos (yarın) itibari ile hasta kabulüne başlayacağı öğrenildi.

ÖZELLİKLERİ

Konya ve çevresine hizmet verecek bir sağlık üssü olarak planlanan Konya Şehir Hastanesi 420 bin metrekare kapalı alana sahip, 278 poliklinik, 609 hasta yatağı, 130 yoğun bakım, 10 KVC yoğun bakım, 48 yeni doğan yoğun bakım, 14 adet tek kişilil doğumhane, 12 perinatal servis, 19 tutuklu servisi, 3 iyot tedavi birimi, 17 yanık merkezi olmak üzere 416 yatak kadın doğum ve çocuk, 433 yatak genel hastane olarak hizmete açılacak. Hastanede yataklı servisler dışında 32 genel, 12 gün, 2 sezaryen, 2 tüp bebek ve 1 yanık olmak üzere toplam 49 ameliyathane, endoskopi birimi, nükleer tıp birimi, meme mükemmeliyet merkezi, fizyoterapi birimi, hemodiyaliz ünitesi, sağlık kurulu ve kapsamlı bir radyoloji birimi mevcut. Yıl sonunda açılacak 187 yataklı onkoloji hastanesi ve 201 yataklı KVC hastanesi ile birlikte radyoterapi ve kemoterapi bölümleri de hastalara üstün teknolojili cihazlar ile hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.