Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Şehir Notları

Şehir Notları

Bugün kısa kısa şehirde ne var ne yok onlardan bahsedelim istiyorum.

ŞEB-İ ARUS başladı. 10 gün boyunca Konya için yoğun günler bizi bekliyor. Oteller neredeyse tam olarak dolu. En çok turist İran menşeli olarak dikkatimizi çekiyor. Kubbe-i Hadra’nın yenilenmesi oldukça güzel olmuş.

ŞİDDETLİ fırtına hem Ankara hem de Ereğli yolunun kapanmasına neden oldu. Önceden alınan tedbirler neticesinde sıkıntılı bir duruma rastlamadık. Çok şükür felaket haberleri gelmedi. Lakin daha evvel güzel şehrimizde çok fazla görmediğimiz doğa olayları ile karşı karşıyayız. Kum fırtınaları hayatı olumsuz etkiliyor. Yer yer görüş açısı sıfıra düşüyor. Özellikle ulaşım mecburiyetinde olan vatandaşların çok daha dikkatli olması gereken zaman dilimindeyiz.

RÜZGÂRIN olmadığı günlerde özellikle Mevlâna, Hava Lojmanları, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi (Çeçenistan girişi sınır) eski stat civarına kadar sanki harita ile çizmiş gibi yoğun bir hava kirliliği hâkim. Ana caddelerde doğalgaz olsa arka sokaklardaki evler kömüre devam ediyor. Ancak tek neden bu değil. Bahsettiğim bu aks tam bir çukur. Nerede pis hava varsa buraya doluyor. Pencereleri sağlam yaptırmak lazım. Yoksa yaşam kaliteniz çok kötü bir hal alabilir.

İNSANLARDA tuhaf bir bekleyiş var. Sanki şimdiden Merkez Bankası PPK toplantısına bir kilitlenme söz konusu. Üretici iç piyasaya nakit de olsa mal vermek istemiyor. Toptancı anlık olarak fiyat yeniliyor. Tarihimizde yapmadığımız kadar yeni fiyat listesi yaptık diyorlar. Eskiden yıllık altı aylık çıkan fiyat listeleri haftalık, bazı sektörlerde günlüğe dönmüş. Yani Konyalı esnaf da haliyle bu yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyor.

SU konusunda neler yazdığımı takip edenler bilir. Çok çırpınıyoruz. Yılmadan da devam edeceğiz. Ancak son dönemde obruk sayımız 600’den 2000’li rakamlara fırladı. Konya Ovası’nın adı Obruk Ovası olarak değişecek bu gidişle. Üniversiteden bir komisyonun bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını ve rapor hazırladığını biliyoruz. Ne aşamada merak ediyoruz.

İNGİLİZLERİN dünyaca ünlü haber ajansı Reuters’in Konya’da dolaştığını ve ekonomide gidişle ilgili haber yapma çabasında olduğunu öğrendik. İnşallah şehrin huzurunu bozacak bir işe imza atmazlar.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı dün TBMM Genel Kurulunda önemli bir çıkış yaptı: ‘Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi yeni bir Anayasa ile taçlandırılmalıdır’ diyerek muhalefetin sürekli gündemde tuttuğu sistem tartışmalarına karşı yeni bir işaret fişeği yakmış oldu.

ORGANİZE Sanayi bölgelerinin yıldızları araştırmasında; Safa Tarım, Gitaş, MPG, Hidrokon, Yıldız Pul, Sempa ve Şekeroğlu Kimya firmaları çeşitli dallarda listeye girdiler. Konya’ya gurur veren bu firmaları tebrik ederiz.

METEOROLOJİ bu fırtınalardan sonra inşallah sağanak ve bolca yağış için uyarı geçti. Evvelsi gün Göksu tarafından bir arkadaş, bu mevsimde hiç bu kadar az seviyede suya şahit olmadığını söylemişti. Baraj doluluk oranlarının sınır seviyelerinde yağış olmasa yaza su kesintileri başlar. Bol bol dua edelim. Hayırlısından yağmur kar versin rabbim.

Sağlık ve huzur hayatınızdan eksik olmasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR