Şehit Ailelerine ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası Verildi

Şehit Ailelerine ve Gazilere  Devlet Övünç Madalyası Verildi
Vatan, millet, bayrak uğruna seve seve canlarını feda etmiş 19 şehit ailesine ve canlarını ortaya koyup kan dökmüş 11 gaziye düzenlenen törenle devlet övünç madalyası takdim edildi

Konya'da, Cumhurbaşkanlığınca 19 şehit ailesi ve 11 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Selçuklu Kongre merkezinde gerçekleşen programa; Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, şehit ve gazi aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Valisi Yakup Canbolat, Türk milletinin vatanı ve bayrağı uğruna can vermeyi, yaşamaktan daha çok önemli görmekte olduğunu söyledi.

20180123_2_28274013_30076466.jpg

TÜM DÜNYAYA ÇOK ÖNEMLİ MESAJ VERİLDİ

Vali Canbolat, şehit olmanın herkesin hayalinde ve duasında olan yüce bir makam olduğunu belirterek, “Dirliğimize, bütünlüğümüze, bayrağımıza saldıran düşmanlar yüreğinde şehit olma arzusu yatan kahraman milletimizin tokadıyla tarumar olmuştur, olmaya da mahkumdur. Bunun son örneği 15 Temmuz’da dış mihrapların desteğiyle içimizdeki hainler tarafından gerçekleştirmek istenilen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi azizi milletimizin kararlığıyla geri püskürtülmüş ve kahramanlık destanı olarak tüm dünyaya çok önemli mesaj verilmiştir. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Afrin’de Zeytin Dalı Harekatında görev alan tüm askerlerimizin Allah yardımcısı olsun “dedi.

Konuşmanın ardından program, övünç madalyası verilecek şehit ve gazilerin öz geçmişlerinin okunmasıyla  devam etti. Ardından, 19 şehit ailesine ve 11 gaziye protokol tarafından övünç madalyaları takdim edildi.

Uğur Sarı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.