Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Budapeşte'deki Türk şehitliğinde anma töreni düzenlendi

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Birinci Dünya Savaşı'nda Galiçya cephesinde şehit düşen 480 Osmanlı askerinin mezarının bulunduğu şehitlikte tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, KKTC Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Selda Çimen, Askeri Ataşe Kurmay Albay İsmail Boyacıoğlu, Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı Gabor Vona, Macaristan Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Macaristan Genelkurmay Başkanlığının üst düzey yetkililerinin yanı sıra ülkede yaşayan Türkler katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende Türkiye ve Macaristan milli marşları çalındı.

Büyükelçi Fakılı'nın konuşma yaptığı törende Diyanet İşleri Başkanlığı Koordinatörü Hüseyin Lütfi Ersoy şehitler için dua etti.

Büyükelçi Fakılı ve Askeri Ataşe Kurmay İsmail Boyacıoğlu'nun yanı sıra KKTC Temsilcisi Selda Çimen ve üst düzey Macar yetkililer, şehitlikteki anıta çelenk sundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.