Uğur Özteke

Uğur Özteke

Selçuk Başkan Üniversite’de

Selçuk Başkan Üniversite’de

Duyduk duymadık demeyin. KTO Karatay Üniversitesi ve Ticaret Odası için yeni bir dönem başlıyor.

Bundan sonra ne olur?

Fırtına diner mi?

Kavga sona erer mi?

Herkes hakkına razı olur mu?

Bunları bilemeyiz.

Ama bugün itibari ile geldiğimiz noktada bildiğimiz tek bir şey var o da büyük ümitlerle açılan iş dünyasının göz bebeği olacağına yürekten inandığımız KTO Karatay Üniversitesi’nin yerlerde süründüğü…

….

“Konya’yı seven, gençlere güvenen, kul hakkından korkan insanların artık koltuk kavgasını bırakarak Karatay Üniversitesi’ni yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalıdır” diye düşünüyorum.

İçine girmeden dışardan izlediğim üniversitede bugün KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ü gördük. Selçuk Başkan Üniversiteye girmiş, üniversitede kendisine ait olan odada ve masada.

Gelişmelere üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri açısından bakıyorum herkes mutlu. Bu insanlar gelgitlerden kavgadan sinmiş durumdaydı. Şimdi üniversitenin koridorlarında, merdivenlerinde mütevelli heyetinden birilerini, hele hele Başkan Öztürk’ü görmekten çok mutlular.

Bu insanlar artık kavga arasında kalmış garip durumundan kurtulduklarına inanıyorlar.

….

Selçuk Başkan geç meç nihayet üniversite işine el koymuş.

Selçuk Başkan açısından durum değerlendirmesi yaparsak o da haklı. Önce her şeyin hukuk açısından tamamlanmasını bekledi. Başkan karşıtları bundan sonra hukuki bir hamle yaparlar mı?

Yapmayacaklar gibi. Ama bir yandan da kimse gardını indirmemiş görünüyor.

Tekrar aynı şeyi söylüyoruz. Bu şehri sevenler, insanına inananlar, eğitim olmazsa olmaz diyenler sen-ben kavgasını bırakıp KTO Karatay Üniversitesi’nin kendi ayaklarının üzerine kalkmasına izin vermeliler. Dahası el ele vermeliler, deriz.

Haaa el ele vereceklerine inanıyor muyuz? Asla… Asla… Ve de asla.

…..

İnşallah yanılırız ve üniversitenin, üniversite öğrencilerinin, akademisyenlerin, görevlilerin hak ettiği itibarı kazandıklarını görürüz.

BÜYÜKŞEHİR’DEKİ YENİ

YAPILANMA TAM GAZ GİDİYOR

Geçtiğimiz hafta Sanayi Odasının Dedeman Otel’deki "Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme-OSEG 2014” toplantısının ilk gününe katıldık. Son derece güzel ve çok çok başarılı bir toplantı idi. Soma faciasının gölgesinde kaldı ama katılanlar gördü ki bu şehrin sanayicisi çok güzel şeyler yaparak rüştünü ispatlamış durumda.

İşte bu toplantının açılış bölümünde Sayın Valimiz salondan ayrılırken biz de nefes almak için dışarıya çıkmıştık. Salonda genç bir arkadaş ile tanıştık. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda yeni bir basın ve halkla ilişkiler birimi kurulmuş. Bu genç arkadaş da orada görevli imiş. Bunu duyunca çok sevindim. Genç arkadaş son derece olumlu ve eleştiriye açıktı. Ayaküstü de olsa ilk tanışmamız her ikimize de faydalı oldu kanaatimdeyim.

Demek ki Büyükşehir Belediyesi’ndeki yeni yapılanma içerisinde zamanında, hızlı ve doğru bilgi akışını sağlamak için yeni bir oluşum var. Son derece yerinde ve güzel bir yapı. Bunu düşünen herkese çok teşekkür ederiz.      

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kişinin gücü günün birinde tükenir ama bilgi yaşar. Bilginin ışığı kapalı gözlerden bile içeri sızar aydınlığa kavuşturur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kampüs yolunda yayalar yol yerine yaya üst geçidini kullandıkları zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR