İlahi Adalet Gelip Onları Bulacak!

Emrullah Nergiz

Genelde cuma günleri gündemden biraz uzaklaşmak istiyor gönlüm. Daha eğlenceli daha az yorucu şeyler yazmak istiyorum. Kimi zaman buna uyabilsem de bazen ipin ucu kaçıyor.

Nasıl kaçmasın ki?

Türkiye cayır cayır yanıyor. Keyfimiz yok. Vatanımızın her karesi değerli. Göz bebeği ormanlarımız tevafuk(!) olacak ki ayrı ayrı bölgelerde aynı günlerde yanmaya başlıyor.

Devletimiz gerekli soruşturmayı başlattı.

Suçluların en ağır cezayı çekmesi hukuk önündeki sözümüz. İçimizden geçen ise çok daha farklı ve büyük. Yüz binlerce canlının canına kastedenler bilinçli şekilde bu işi yaptılar ise elbette ilahi adalet onları gelip bulacak.

BÜYÜK BAŞARI

Konya için bu hafta en çok sevindiğimiz olayların başında eğitim sektöründeki gelişmeler geldi. Önce ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin henüz ilk yılında başarılı öğrencilerin tercihi olduğunu öğrendik. Demek ki güven tam.

Ardından YKS sonuçları açıklandı. Ve Konya’da 2 dalda birincilik çıktı. YKS sonuçlarına göre PEMA Koleji öğrencilerinden Melike Demirbağ Eşit Ağırlık alanında Türkiye birincisi oldu.

Ardından Yabancı Dil Sınavının Arapça branşında Cerrahpaşa Tıp’a geçen yıl kayıt olan genç Muhammed Selman Güçlü’nün birinci olduğunu öğrendik. Bu genç kardeşimiz kendini denemek için girmiş bu sınava. Başarısı tesadüf değil. Zira Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesinden 2020'de mezun olmuş.

Konya’da eğitim kalitesinin yükseldiğinin işareti bu sonuçlar. Daha birçok okulumuzda birinci olamasalar da dereceye giren çocuklarımız var.

Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük hocamızla birkaç kez bir araya geldik. Disiplinli ve bilime dayalı bir yönetim uygulaması yapıyor. Tüm ilçeleri anlık takip ettiği bir sistemle çalışıyor. Bu yüzden başarılar tesadüf değil. Emeği geçenleri tebrik ederiz.

BAŞSAVCI SOLMAZ’I AĞIRLADIK

Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretleri devam ediyor. Geçtiğimiz gün Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetimi gelmişti. Ben çok istememe rağmen bu ziyarete yetişemedim. Ardından Konya Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Solmaz Bey geldi.

Gerçekten uzun süredir şehir ve olaylar üzerine böylesi bir sohbete dahil olmamıştım.

Gerçeklerin zamanla ortaya çıkmak gibi bir huyu var.

En basitinden tüm Türkiye’nin aylarca konuştuğu İsmil’deki Büyükşen cinayeti olarak bilinen olayla ilgili yaşananlar. Maalesef kamuoyumuz magazin seviyor ve işin ancak bu kısmına rağbet ediliyor. Resmi düzeyde yapılanlar devletimizin ne kadar güçlü ve sabırlı olduğunun kanıtı.

Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin…

Sağlıklı ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.