Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Sevda Yolu

Sevda Yolu

Bu sevda yolun da bir gün mutlaka mutluluğu yakalayacaksın. Mutlu olduğun zaman, ruhunun derinliklerine dalıp, sana bu mutluluğu veren insanın uğruna bir zamanlar ne acılar çektiğini, sevginin yanın da dolaşan nice kederler olduğunu göreceksin. Ama onların hepsinin senin için birer sınav ve sonun da bulduğun mutluluğun birer fidanları olduğunu, o fidanları hasretle, özlemle, acıyla, kederle nasıl sulayıp mutluluğa dönüştürdüğünü görecek, sevgiyi ne kadar zor yakalayıp mutlu olmanın bedelleri de olduğunu anlayacaksın.

Eğer bu olguları hala olgunlaştırıp mutlu olamıyorsan, bu sevda da istediğin doruğa ulaşamamışsın demektir. Böyle zamanlarda kendini koyuvermemelisin. Geriye baktığın zaman seni mutlu edecek bir şeylerin hala var olduğunu göreceksin. Sen görmek istemesen bile, sevgin bunları arar bulur ve sana gösterir. Gerçekten bir zamanlar onunla yaşadığın, seni mutlu eden şeyleri hatırlayıp, ağlamaklığa son vererek o mutlu anları tekrar hatırlayıp, onlarla yaşamaya çalışmalısın. Zannetme ki sevgi olduğu yerde durur. Hayır, hiç durmaz, senin mutluluğun için her yerde gezer, düşler kurar ve onları sana sunar veya söylediğim gibi onunla yaşadığın mutluluğu, sevgiyi paylaştığın anları bulur ve sana ikram eder.

Şunu da unutmamak lazım ki sevgi, gösterişten, yalandan, ihanetten uzak olmak ve ne istediğini bilmektir. Senin sevgin, saf ve temiz olmayan bakışlar ve hareketlerden seni koruyan bir kalkan olacaktır.

Ve yine unutma ki, yeryüzündeki bütün canlılar, senin sevginden hoşlanıp onu paylaşacak, rüzgârın savurduğu toz zerrecikleri gibi yok olmayacak, her bir gönüle konarak filizlenip, başak gibi bire karşı çoğalıp, yine sana dönecek ve senin olacak.

Sevgi bir okyanus gibidir. Coşkuyu, canlılığı ve temizliği sever. O hiç bir zaman kirletilemez ve yok edilemez. Daima kendini yeniler. Okyanusun gücü büyüklüğünden, sevginin gücü de kutsallığındandır. Okyanus büyüklüğü ile her zaman kendini yeniler. Her türlü pisliği kendi için de asimile ederek yok eder. Sevgi de aynı okyanus gibi, kötülüğe çirkinliğe asla izin vermez. Hiç bir zaman bu duyguyu yok edemez, köreltemez ve çirkinleştiremezsin. Çünkü, onun güç aldığı, ana kaynağı kutsallığıdır. Onun o kutsallığı, için de hiç bir kötü duygu beslenmesine izin vermez. O kutsallık ki, sevgiye gelecek her türlü kötülüğü senden uzaklaştırır. Bir kalkan gibi, bir zırh gibi seni korur ve gücüne güç katar.

Sevgi gönlün de olan gizli hazineleri gözler önüne serebilmektir. Çünkü sevgin, ölçüsüz ve sınırsız bir deniz gibidir. Uçsuz bucaksız, sonsuz ve her yerdedir. Onu aramana gerek yoktur. O her zaman yanındadır ve sen onu bulmadan önce o seni bulur, her türlü güzellikleri ve en değerli hazineleri sana sunar. Ama önemli olan, senin onu yaşamak istemen onu hak etmendir. Yeter ki sen, balığın suya veya nefes alma ihtiyacın kadar da ona ihtiyacın olduğunu hisset. Yeter ki sen, ona aç olarak koş ve mutluluğa kavuşabilmek için durmadan onu ara. İşte karar verip cesaretle yaşamaya çalışırsan, bu güzellik ve hazinelerden nasibini alırsın. Yok, eğer onu yaşamak istemeyip ondan kaçmayı denersen, o zaman da, sürekli peşinde olur, fakat bu değerlerden nasibini alamazsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR