Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Sevgili

Sevgili

Geçen hafta kutlanan Sevgililer Günü’nü siz nasıl tasvir edersiniz bilemem ama, ben bu sevgiyi bir güne sığdırmak yerine 365 yün aynı coşku ve heyecanla yüreğimde yaşamayı yeğliyor ve yaşıyorum.

Sevgili nedir? Sevgili kimdir önce onu bulmak onu anlamak gerekir. Sevgi ve aşk belden aşağı ve sadece bir bedene duyulan duygu değil.

Sevmeyi bilen olacaksın. Sevginin belden aşağıda değil, sol yanında olduğunun fark edeceksin. Kalbindeki tek korku, sevdiğini incitmek, kaybetmek olacak.  Sevgili sadece senede bir gün hatırlanacak bir olguda değildir.

Yüce Rabbimiz, sevgiyi kendi sevgisinden lütfedip istediğine bahşettiği unutulmamalıdır.

Günümüzde insanların sevgi anlayışı da bir farklı olmuş, bu gün biriyle, yarın biriyle olan birliktelikler sevgi adını almış. Ne kadar ucuzlamış sevgide, bir güne sığdırır sahte sözlerle, sahte yüzlerle dolaşır olmuşuz.

Öyle şaşalı hediyeler ve kutlamalara gerek var mı sizce? Gerçekten seviyorsanız (Nişanlınız, eşiniz, arkadaşınız artık her kimse…) Bir tatlı tebessüm, ruhunun derinliklerinde yaşattığın ve var ettiğin, samimiyet ve sevgiyle söylenecek, bir çift güzel söz “SENİ SEVİYORUM” demek, size bir gün değil, bir ömür boyu gerekli olan mutluluktur.

Şubatlara martlara gerek var mı bu sözü söylemek için. Yarın nerde olacağını biliyor musun, söyleyecek gücün olacak mı?

Rabbim insanların yüreğine sevgiyi bir günlüğüne koymamış. Sevgi var olduğunca hatırlayacağın, hatırladıkça göstereceğin bir olgudur. Bu mübarek sözcüğü aldatmacalara alet etmeden her gün söyleyebilirsiniz.

Aslında sevgi, sevgili diyince hep aklımıza bir kişi gelir. Nerelere sıkıştırmışız biz sevgiliyi. Sevgili demek sevdiğimiz demek. Sevgili demek, en çok sevilen demektir. İşte bunu bu iki şekilde algılamak lazım.

Sevilen; Allahın yarattığı insanlara duyulan duygu ve EN ÇOK sevilen kainatın, sevmeyi yaradan Rabbine duyulan ve Resulüne duyulan duygudur.

“Sevmek bu kadar güzelse, sevmeyi yaradan Allah (cc) ne kadar güzeldir” demek geliyor insanın içinden.

Dünyada sevgiyi; sevmeyi, sevilmeyi en iyi bilen ve en güzel yaşayanlar inanmış insanlardır. Çünkü Allah Kuran’da bu nimeti yalnızca ‘iman eden ve salih amellerde bulunan kullarına’ vereceğini bildirmiştir:

İman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar için bir sevgi kılacaktır.” (Meryem Suresi, 96)

Sevgili, sevdiğimiz kişi demektir. Sevdiğimiz ve değer verdiğimiz herkes bizim için bir sevgilidir. Sevgili bir kişiyle veya bir varlıkla sınırlandırılamaz. Kalbimiz o kadar büyük ve sevgi doludur ki, birçok sevgiliyi ölene kadar barındırır. Severken Allah için sevmektir sevgi. Ama Ölçüyü korumak gerekir. En çok sevilende Rabbin olmalıdır. En çok sevilende Resul olmalıdır.

Allahü Teâlâ, Peygamber Efendimize “ Habibim” demiştir. Peki, nedir Habibim? Habibim de sevgilim demektir. Eğer ki, sevgili utanılacak kötü bir şey olsaydı Allah, peygamberine “Habibim” der miydi? Kullarına “birbirinizi sevin” der miydi?

 

“Ben bilmiyorum” dedim.

“Neyi?” dedi.

“Ben”i” dedim.

“Sen kimsin?” dedi.

“Ben kimim?” dedim.

“Sevgiyle beslenensin” dedi.

“Kimin sevgisiyle?” dedim.

“Büyük O”nun” dedi.“O kim” dedim. “ALLAH” dedi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR