Uğur Özteke

Uğur Özteke

SİLLE’DE KANAL BOYUNCA ÇADIRLARA YERLEŞEN SURİYELİLER

SİLLE’DE KANAL BOYUNCA ÇADIRLARA YERLEŞEN SURİYELİLER

Bugüne yine siz değerli okurlarımızdan gelen bilgiler ve fotoğraflarla bizimde bilmediğimiz duymadığımız yeni bir durumla başlıyoruz.

foto-1-291.jpgfoto-2-247.jpg

 

Burası Sille Erenköy’den Beyşehir yoluna giden kanalın üst kısmı imiş.

Bu bölgede yaşayan vatandaşlar yukarıdaki fotoğraf karelerini ve buna benzerlerini çekip bize gönderdiler.

Bölge insanları çadırlarda yaşayan insanların polis ya da belediye kontrolünde mi yaşadıklarını, burada neler yaptıklarını bilmedikleri için tedirginlermiş.

Hani bir yerde de haklılar.

Biz 30-40 yıldır Konya olarak gecekondusu bile olmayan bir şehir olmakla övünerek bu günlere geldik.

Gecekondumuz yoktur ama çadır kondu işi bize de biraz garip geldi.

Durumu hem yetkililere iletelim hem de bölge insanının kafasındaki olumsuzluklardın giderilmesine vesile olalım istedik.

TÜRBE BÖLGESİNE SEYYAR TUVALET KONUYORMUŞ…

  1. yine sizlerden gelen bilgiler ışığında gündeme taşıdığımız Hazreti Pir’in bahçesine yeni yapılacak olan teşhir salonu yazımız üzerine yetkililer hem harekete geçtiler hem de bizleri bilgilendirdiler. Dolayısı ile kamuoyunu aydınlattılar.

Bu duyarlılıkları ve hassasiyetleri için öncelikle Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey’e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri hukukçu Hasan Kılca ve Genel Sekreter Yardımcısı Fen İşleri Daire Başkanı Hacı Selim Büyükkarakurt abilerimize çok çok teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

Büyüklerimiz burası ile ilgili neler yapılacağını ve gelişmeler ile ilgili bilgileri verdiler.

Ayrıca Hazreti Pir’in hayranları ise konu ile ilgili üzüntülerini dile getirdiğimiz için duygularına tercüman olduğumuz için dua üstüne dua ediyorlardı.

Büyüklerimizin verdiği bilgiler ışığında olayı toparlayalım.

Önce tuvalet sıkıntısına yazdığımız gibi hak verdiler ve belki de şimdi siz bu satırları okurken Türbeye ziyarete gelen ve gelecek olan yerli ve yabancı turistler için oraya bir seyyar tuvaletin konulacağını müjdelediler.

Yeni yapılacak olan teşhir salonunun gayesinin ise türbe ve müze kısmının ayrılması için düşünüldüğünü bu konuda Müzeler Genel Müdürlüğü ve Bakanlık ile gerekli protokolün yapıldığını ayrıca yeşil Kubbenin siluetinin kesinlikle bozulmayacağını beyan ettiler.

Son durum böyle imiş.

Çünkü daha sergilenemeyen binlerce eser olduğu için yapılacak olan teşhir salonu ve Şehir müzesi ile bu tarihi eserlerin de gün yüzüne çıkması sağlanacakmış.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kalbinin yumuşamasını sever misin? Yetime merhamet et, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir. Kalbin yumuşar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Parklara bahçelere yol kenarlarına yeni dikilmiş olan o güzelim laleleri koparıp almadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR