Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞİMDİ KURBAN MI KESMİŞ OLDUK?

ŞİMDİ KURBAN MI KESMİŞ OLDUK?

Tatil yapanlar için nasıldı bilmiyorum ama bize üç günlük kısa ara bile çok uzun geldi. Bir böyle yazmadan bir şeyler üretmeden ki halime bakıyorum, birçok üzülüp, sinirlenip, yorulup bitap düştüğüm duruma hangisi daha iyi bilemiyorum.

Ama genel kanaat benim çalışmam yönümde. Çünkü gazeteciliğin dışında her ne kadar çalışır gibi yaparsam yapayım anlıyorum ki çevreme zarar veriyorum en sevdiklerimi üzüyorum.

O zaman Allah bize sağlık huzur ve mutluluk verdiği sürece aklımızı başımızdan, sağlığımızı almadığı sürece biz bu küçük dünyamızda toz kaldırmaya devam edelim inşallah.

Bayram bitti ama biz daha bir hafta 10 gün daha bayramlaşmaya “geçmiş bayramımızı” kutlamaya devam ederiz.

Çünkü tatil yapmayı dahası yatmayı seven bir milletiz vesselam.

…………..

Bayram süresince yazmak için gündeme getirmek için heybe dolu dilimiz şişti. Ancak bayram süresince özellikle sosyal medyada benim için favori olan birkaç söz vardı. İzninizle bunları görmeyen okurlarımız için paylaşmak isterim.

Bir abimiz sormuş;

“AKLIMDA DELİ SORULAR… EY ÜMMET BAYRAMI HAK ETTİN Mİ?”

Vallahi ne diyeyim bu soru adamı ezer. Çoook zor cevap verilir.

Yine biraz latifeli bir paylaşım.

“Hayattaki 4 tehlikeli ET

SERV-ET, ŞÖHR-ET, GIYB-ET VE ŞEVH-ET”

……………….

Bizim nasıl zeki insanlarımız var değil mi?

………..

Böyle bir bayram sonu ilk mesai günü yazısı girişi ardından kendi gerçeklerimizle yüzleşelim.

BİZ BU KADAR MI PİS BİR MİLLET OLDUK?

 

foto-1-352.jpg

foto-2-311.jpg

Burası Muhacir Pazarı kurban kesim alanımız. Bayramın birinci gününün ardından Meram Belediyesi temizlik ekipleri yıkamışlar, temizlemişler dahası hastalıklara karşı dezenfekte bile edilmiş.

Lakin ilk resimde görülen görüntü normal insana “pes” dedirtir dahası yapılan onca temizliği gözlerinizle görmez iseniz kendinize inanamazsınız.

Bizim insanımız bu kadar insafsız mı olmuş?

Bu bölgenin pek çok yerde çöp konteynerlerinin içi bomboş dururken çevreye ve konteynerlerinin dışına işkembeler, bağırsaklar, atıklar atılmış.

Yuh yaaaa.

Siz de hiç mi göz izan insaf utanma korku yok?

Elbette kim ne derse desin. Belediyeler zabıtalar günlerce anonslar yapıp duyurular yapsınlar. Şöyle kesene ceza böyle kesene ceza.

Millette bunu bildiği için hadi canım sende, Konya’da bugüne kadar kaç kişiye ceza yazılmış diyerek canı nerede ne istiyorsa yapıyor. Yapıyor ama ölçünün bu kadar kaçırıldığına hem de şehrin en merkezi en işlek bölgesinde böyle yapılacağını biz de tahmin etmemiştik.

Tamam belediye ekiplerinin işi ne? Görevleri temizlemek. Herkesi görevini eksiksiz yapacak.

Ama peki çevre ve sağlık kimsenin umurunda değil mi?

Kendi işimizi görüyorsak sözüm ona Allah rızası için kurbanımızı kesiyorsak etrafımızı böyle kirletmeye, pisletmeye ve tehlike saçmaya hakkımız var mı?    

Çocukluk yıllarımızı hatırlıyor musunuz?

Öyle yüz yıl filan geriye gitmeyin ne olur. 40-50 yıl önce Konya, Konyalı böyle miydi?

Kesilen kurbanın kanı, iç organları, atıkları kazılan çukura gömülürdü. Dahası kedi, köpek, kuşlar bunları alıp çevreye yaymasın diye toprak iyice kazılır ve gömülürdü. Biz büyüklerimizden böyle görmüştük bu iğrençlikleri değil.

İnsanlar belediyeler tarafından onca modern düzenli kesim alanları yapılmış iken pazar yerlerine, rögarlara hayvan dışkılarını nasıl boşaltabiliyorlar?

Şimdi siz gelin buna mübarek şehir insanından söz edin öyle mi?

Bu kültürün adı nedir sizce? 

Vallahi de billahi de bunu köyde kasabada yaşayan insanımız yapmaz.

Vatandaş olarak şehirde yaşamanın kültürüne ayak uydurmak zorundayız.            

Bu kadar pis ve rezil olamayız                       

Her geçen gün gelir seviyemiz yükseliyor, sözüm ona eğitimde gelişiyoruz ama görgüsüzlüğü bu kadar hızlı artan pis bir insan topluluğu profili karşısında “nereye gidiyoruz?” diye de birileri sormalı ve buna tedbir almalı diye düşünüyorum. 

Burası Muhacir Pazarı.

Bugün yarlısı yabancısı binlerce insan buradan geçecek.

Hatırlıyor musunuz geçen sene 3 hafta şehirden koku çıkmamıştı. Belediyeler haftada 2-3 defa şehri yıkamışlardı. Uzunca bir süre rögarlardan koku gelecek. Çevre sakinleri esnaf buradan gelip geçen rahatsız olacak dahası insanlar burunlarını tıkayacaklar.

Ve bize bunları yapanlar insan sağlığına zarar verenler ise “Bu sene de kurbanımızı kestik Allah kabul etsin” diyecekler. Ve de Allah kabul edecek değil mi?

LADİKLİ MAHALLESİ SAKİNLERİ

PİS HIRSIZLARDAN BIKMIŞ

Bayram notlarımıza bakıyoruz. Şöyle küçük bir not;

“Abi Ladikli Mahallesi bala sokak ve civarı. Komşuların birinin 4 koyunu bir başka komşunun 3 tavuğu çalınmış geçmişte de bu bölge de dönem, dönem hırsızlık oluyor. Emniyete müracaat da bir şey olmuyor. Sonuç değişmiyor. Bu civar kentsel dönüşümde olduğu için sıkıntılı bir bölge. Derdimizi kime söyleyeceğiz?”

……….

Elçi olduk bölge emniyetine duyurduk inşallah.

Yine bize ulaşan iki küçük not dahası istek;

“Hayırlı akşamlar,

Belediye Hastanesi ve Büyükşehir Hastanenin ortak olan otoparkı araç başına 10 lira almaktadırlar. Bu konuyla ilgili bir haber yapmanızı istiyorum resmen insanları soyuyorlar…”

Vallahi bu konuyu defalarca hem de görüntülü olarak yazdık dile getirmeye çalıştık ama değişen bir şey olmadı değerli okurumuz. 

Bir küçük istek daha;

“Selçuklu Selahattin Eyyubi Mahallesi Gülistan Parsellerde 3 haftadır çöpler alınmıyor. Bunu haber yaparsanız size çok dua ederiz.”

Selçuklu Belediyesinin belki biz bu satırları yazdığımız anlarda o çöpleri aldığına inanıyoruz. Ve isteğinizi yetkililere iletiyoruz.

………….

Vallahi iki ayrı sıkıntılı konu daha var. Ama onlara yerimiz kalmadı. Fırsatını bulursak yarın inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiç kimse, hiçbir şey söylemeyen karıncadan, daha iyi öğüt veremez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

İbadet yaptığımızı sanarken başka insanlara zarar vermediğimizi ve insanları günaha sokmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR