Murat Güzel

Murat Güzel

Siyasetten belediyelere

Siyasetten belediyelere

Siyaset süreçleri kendi halinde ilerliyor.

Hafta sonu ve dün yeni seçilen vekiller Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kayıt yaptırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vekillerin yemin etmesiyle birlikte Türkiye’deki siyasal manzara seçim sonrası yendin dizayn edilme yoluna gidilecek.

Koalisyon arayışları içinde çeşitli partilerin bazı şartlar öne sürmeleri siyasetin mahiyeti gereği normal.

Ancak bu şartların en azından kısm-ı azamisinin partilerin seçim süreci boyunca dile getirdiği vaatlerle orantılı ve eşlenik olmasını beklemek de seçmenin hakkı.

Aksi halde partilerin koalisyon için öne sürdüğü şartların seçmen tarafından kendilerine tevdi edilmiş hükümet etme görevinden kaçma bahanesi olarak algılanması kaçınılmaz olur.

Diğer yandan, bazı partilerin seçim sürecinde dile getirdikleri hususlarla taban tabana zıt tutumlar içinde hareket etmelerini de yanlış bulduğumuzu belirtelim.

İşin açığı seçim öncesi seçim gürültüsünden muaf bir dört yıl geçirmeyi düşlerken altı ay içinde tekrar bir seçim yaşama zahmeti en azından benim gözümü korkutuyor.

MERAM BELEDİYESİ NE ZAMAN TAŞINACAK

Et Balık Kurumu arazisi üstünde eski başkan Dr. Serdar Kalaycı tarafından başlatılan Meram Belediyesi yeni bina inşaatının tamamlandığını öğrenince hemence binaya belediyenin ne zaman taşınacağı hususunu merak ettik.

Meram Belediyesi’ndeki dostlardan aldığımız bilgilere göre, binayı Ramazan ayı içinde teslim alacak yapımcı firmadan belediye.

Ve gerekli işlemlerden sonra da Ramazan ayını müteakip Meram Belediyesi yeni yerine taşınacak.

Hayırlı olsun.

AMAN DOLANDIRICILARA DİKKAT

Son günlerde Konya’daki bazı işadamlarının Selçuklu Belediye Başkanı, Başkan
Yardımcıları ve idarecilerinin isimleri kullanılarak Suriye başta olmak üzere kimsesiz çocuklar ve farklı yardım kuruluşlarına bağış adı altında dolandırıcılık yapıldığına ilişkin duyumların artması üzerine Selçuklu Belediyesi bir açıklama yaparak vatandaşları ve işadamlarını uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Kötü niyetli ve dolandırıcılık hissi ile banka hesap numaraları ve IBAN numaraları verilmekte bu hesaplara nakdî yardım talep edilmektedir. Belediye yöneticilerimizin selamları ile aranan işadamı ve hemşerilerimizden elde edilen bilgiler doğrultusunda bu konu ile
ilgili yasal işlemler başlatılmıştır. Selçuklu Belediyemiz, kanunların elverdiği sınırlar içinde Kurumsal
Kimliği dışında hiçbir ferdi yardım kampanyasının içinde yer almamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Biz de belediyenin yaptığı bu açıklamaya binaen Selçuklu’daki Selçuk Parsadan’lara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR