Uğur Özteke

Uğur Özteke

SİZ HASAN ANGI’YA GICIK MISINIZ?

SİZ HASAN ANGI’YA GICIK MISINIZ?

Bilen biliyor, hafta sonları okurlarımızın belli bir kısmı için tatil günü. İnsanlar tatil gününde bizim yazılarımıza tıkladıkları zaman onları germememiz, üzmememiz lazım diye düşünürüm. Bu yüzden de genel olarak bu günlerde kimseyi kızdırmak, üzmek istemem. Ama bu millet de rahat durmuyor ki ha bire bizi dürtüp duruyorlar.

Şahıs olarak biz de inanmasak da bu millet dahası dünya Amerika Birleşik Devletleri’nden Rusya’ya Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıyor. Bana katılırsınız katılmazsınız ama bugün meselesi sermayenin günü…

Kadınlar Günü ile ilgili olarak evden yediğimiz fırça ile bir yazı yazdık yaa…

Allah yıkıldı millet. İyi diyen de var bizi kesip öldüren de. Eeee hep deriz ya bazı meslek gruplarının imtihanı zordur. Bizimki de en zorlarından birisidir. Ama her gün yüce Rabbime şükürlerimden birisi de diyelim ki ortalama 200 yorum alıyoruz. Bunların içinden bizi anlamayan ya da “kazı koz anlayanlar” günlük iki kişiyi geçmiyor. Bu yüzdende Allah önce beni sonra bu “koz”cuları ıslah etsin diyorum.

Mesela o yazıya yapılan değerlendirmelerden en çok kafama yazdıklarımdan birisi de Mehmet Uygun abimizin yorumu idi. Bakın Mehmet abi hepimize ders niteliğinde şu örneği veriyordu

“Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir”

Hadis-i Şerif’te böyle buyrulur.

Namus kadınlara ait bir şeyse Hz. Yusuf'un sakındığı neydi?...

Aklımız, düşüncemiz hep alçak irtifada seyrediyor maalesef bel mesafesinin üzerine çıkamıyor. Aklı, fikri, zikri “yatak, yorgan, döşek” olan “hızlandırılmış halvet” derdine düşmüş olan bir toplumda kadın mı?

Bir de hakları öyle mi?”

…………

Toplumun bu hale gelmeyeceğini yanlış ya da yalan diye karşı çıkacak olanınız var mı?

Biliyom biliyom var da sıkar. En yüksek perdeden Reis’te denmesi gerekeni dedi ya. Şimdi sesiniz çıkmaz. Tırsıdınız ve yine sindiniz çünkü.

…………..

Mesela dün sabah erken saatlerde millet mesaiye çocuklarımız okula giderken ince ince insanı çaktırmadan iyi ıslatan yağmur altında Büyükşehir’in kadınları nasılda çalışıyorlardı. İki üç defa köşeye çekildim bu gerçek fedakâr, çilekeş kadınları izledim. Bu kadınların titizliği, çalışkanlığı emekleri ve evlerine götürdükleri helal parayı hangimiz ya da kaç kişi götürebiliyor ki diye empati yapıp yerin dibine geçtim.

Dedim ya bu 8 Mart bizim hatunun yüzünden dahası yediğim fırçanın şiddetinden farkında olmadan beni etkilemiş galiba. Okurken izlerken en çok etkilendiğim bir cümlede böylesine bizim işçi kadınlarımız gibi çalışıp evine para getiren, iki evladını okutan ve yeri geldiği zamanda kocasına harçlık veren kadının şu sözleri oluyordu; “Kadınlar Günü süslü kadınların günü. Benim Kadınlar Günü’m hiç olmadı”…

…………………

Ben de akıllanmayacak erkek tiplerindenim değil mi?

Yine kaşınıyorum. En güzeli şu Kadınlar Günü olayını noktalıyorum. Yaşasın sermaye. En büyük güç para. Gücün ve sermayenin günü kutlu olsun.

…………..

Dün sabah işçi kadınların çalışmasını izlerken bir şey daha aklıma geldi. Bu şehir gerçekten temiz şehir. Şehrin temizliğini de Konya’ya dışarıdan gelen ön yargılı ya da objektif bakan gözler daha net görüyor. Bizde Tahir Başkan’a söven insan yerdeki izmarite bakıp bir daha sövüyor, Reis’i eleştirmekten korkan insan çöp varilinin yerine çöpünü varilin yanına döken insana bile bir şey diyemeyip AK Parti’ye kızıyor.

Kim ne derse desin bu şehir temiz ve düzenli bir şehir.

Yanlışlar, hatalar birazda rant kokan sıkıntı işler olsa da Konya temiz ve güzel bir şehir.

HASAN ANGI VE EKİBİ

Dedik ya AK Parti’nin siyasetini beğenmeyenler, Cumhurbaşkanına kızanlar bir de dün AK Parti’de umduklarını bulamadıkları için bugün başka yerlerde olanlar ya da oralara gidecekler Konya bazında sanki Hasan Angı’ya savaş açtılar gibi.

Bu savaşın parti il teşkilatı dışında olmasını kabul ederim. Bunun adı zaten siyaset. Ben Allah katında Hasan Angı’nın şu kurumdan, şu belediyeden haksızlığa uğradığına inanan sade vatandaş ile bile tek tek görüştüğüne konunun takipçisi olduğuna şahitlik ederim.

Haaa Hasan Angı’nın yaptığı her şey doğru olmayabilir. Parti il teşkilatının aldığı kararlarda yanlış. Ya da partinin son il yönetimi dahası Hasan Angı’nın ekibi de her türlü eleştirilebilir. Ama elinizi vicdanınıza koyun şöyle bir şey olabilir mi? 

Dün sabah sabah 10 sularında bir abimiz geldi. “Şu adam yeni yönetimde var mı, bu var mı, bu niye yok?” gibi AK Parti’nin yeni yönetimini konuşurken şüphelendiklerimi doğru söyleyebilmek için hemen bilgisayara döndüm ve AK Parti Konya il yönetimine bakmak istedim.

Bilgisayarda şu görüntü çıktı

foto-1-422.jpg

Bir iki daha denedim yine aynı görüntü. Dedim ki ya bizim bilgisayarda bir sıkıntı var ya da internette. Telefonla Yazı İşleri Müdürü Hüseyin’i aradım. Durumu izah edip öğrenmek istedim. O da bana inanmadı “Ben bir bakayım abi” dedi. Beş dakika sonra Hüseyin şöyle diyordu “Abi yeni isimleri girmemişler”…  

…………….

Oldu mu şimdi?

Yoksa bunu da mı FETÖ’cular yaptı?

Çünkü bu konuda beni sarsan kafa karıştıran, mide bulandıran bir iddia var. Sıkarsa onu da iki satırla dile getirmeye çalışacağım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendinizden daha zeki insanı işe alırsanız, ondan daha zeki olduğunuzu ispat etmiş olursunuz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Özellikle mesai saati dışında da hizmet veren kargo araçlarının farlarının biri yanıp biri yanmama durumlarından kurtulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR