Uğur Özteke

Uğur Özteke

SİZ İNSAN OLAMAZSINIZ!

SİZ İNSAN OLAMAZSINIZ!

Bugün izninizle sizlerin uyarısı ile birkaç farklı konuyu yine köşemize taşımaya çalışacağız.

Bizleri bu konuda aydınlatan, bilgilendiren siz değerli okurlarımıza dostlarımıza bir kez daha sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunarız.

BAŞKAN FATMA HANIM

SESSİZ AMA YİNE HIZLI

Bizim belediye başkanlarımız bazen coşarlar. Bazen biz de farkında olmayız, sessizliği tercih ederler. Kendilerini biraz olsun tanıdığımız için haksız da sayılmazlar. Çünkü bu insanları iş, çalışma temposu, hizmet,  hatta millet yormuyor. Yormaz da. Ama iç çekişmeler ya da yukarıdakilerin birbirleri ile tepişmeleri onları üzer.

Fatma Toru Hanım küsmese de, kırgınlığını belli etmese de Konya, Ankara, İstanbul hattında adeta nefes almıyor. Nefes aldırmıyor. Bu arada ekibi de tam gaz maşallah. Hafta sonu bir sohbette Meram’ın son çalışmalarından birisinin bilgisine şahit olduk.  Fatma Hanım, Havzan’da içerisinde çok amaçlı salonlar, hanımlar lokali, emekliler lokali, muhtar ofisi, kütüphane, derslikler ve fitness salonu olan çok güzel bir binayı tamamlamak üzere imiş.

Tüm belediye başkanlarımız son düzlüğe girerken yine yüksek bir tempoyu yakalamış durumdalar.     

Aman olsunlar sonunda kazanan yine bizler ve Konyalılar olacak.

SİGARAYA ŞİKÂYETLER ÇOĞALIYOR

Bu konuda öyle bir şikayet geliyor ki anlatamam. Bugün için yetiştiremiyoruz. Ama inanın dün sabah yine bu konuda bir dostumuz üşenmemiş onlarca kare fotoğraf çekmiş göndermiş. Bunları da sizlerle paylaşacağız. Bakın Gökmen Bayram bu konuda ne diyor;

“Selam Uğur Bey,

Sosyal sorunlara çözüm aramanız takdire şayan.

Kapalı alanlarda sigara içmek yasak, ancak bir şekilde bu yasağı deliyor pek çok insan. Bilhassa boğaz işleriyle uğraşan lokanta ve kahvehane çalışanlarının tiryaki olması daha çok zarar veriyor insan sağlığına. Garson bir elinde sigara bir elinde çay dağıtıyor.

Dolmuş şoförü hareket halinde sigara içmiyor ama yola çıkmadan hemen önce dolmuşun içinde içerek leş gibi içeriyi kokutuyor.

 İyi akşamlar, hayırlı işler dilerim.”

……………………

BU GÖRÜNTÜ CAN SIKMIŞ

Sosyal medyadan Rahim Türk Bey bu kareyi bize göndermiş

foto-1-029.jpeg

Rahim Bey eğitimci yazar ve aynı zamanda Uluslararası Vizyon Gençlik’in Genel Başkanı. Bize bu kareyi gönderirken Tahir Başkan’ı, Mustafa Kavuş Bey’i, Konya Büyükşehir Belediyesini de etiketlemiş.  Ve fotoğrafın altına da “Özellikle çocukların yoğun şekilde ziyaret ettiği bir kitap fuarında bu tarz şiddet içerikli ürünlerin satışını yapan bir standın olması üzüntü verici” demiş….

Ahh Rahim Bey ahhh. Siz hâlâ paranın sermayenin en büyük güç en büyük silah olduğunu yoksa kabul etmiyor musunuz?

BUNLARI YAKALAYIP

AYAKLARINDAN ASMALI

Bakın bize inanan güvenen ve bizi sevdiğine inandığım Konyalı olmayan ama Konya’da 30 yıla yaklaşık nefes alıp veren Konyalıdan daha çok Konyalı bir bürokrat dostum aşağıdaki fotoğraf karelerini çekiyor bize gönderiyor ve altına da şunları yazıyordu;

“Sayın abiciğim bu fotoğrafları, 23 Mart 2018 Cuma günü, 42 No’lu Fevzi Çakmak hattına çalışan 42 DBF 91 plakalı belediye otobüsünün içinden çektim. Otobüs camında acil durumlarda kırılması için “Acil Çıkış” yazan bir uyarı levhası var. Ancak uyarı levhasının yanında camı kırmak için kullanılacak “İmdat Çekici”nin yerinde olmadığı gördüm.

foto-2-029.jpegfoto-3-027.jpeg

Allah muhafaza bir kaza olsa ve otomatik kapılar açılması insanlar ne yapar. Olumlu veya olumsuz her durum karşısında vatansever kişiler olarak duyarlı olmalıyız. “Bana ne”, “Bize bir şey olmaz”, “Ülkeyi ben mi kurtaracağım” gibi bencil düşüncelere kapılmamalıyız diye düşünüyorum. Bir vatandaş olarak, yetkilileri uyarmanız amacıyla sizinle paylaşıyorum.

Hürmet ve saygılarımla…”

……………….

Allah sizden bin kere razı olsun.

Bunu vatandaş gördüğüne göre artık yetkililerde görmüşlerdir ve eksikliği gidermişlerdir diye düşünüyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

“Aman yavrum ibadetten önce helal kazanç”

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ;

Hastane önlerinde, insanların burunlarını sıksan canlarının çıkacağı ortamlarda yüksek sesle kahkaha atmaktan utandığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR