Söke'de maden işçilerinin eylemi

Söke'de maden işçilerinin eylemi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'ın Söke ilçesindeki özel bir madende çalışan ve 5 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle grev yapan işçilerin oturma eylemine katıldı

AYDIN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Söke ilçesindeki özel bir madende çalışan ve 5 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle grev yapan maden işçilerinin oturma eylemine katıldı.

Tezcan, Aydın programı kapsamında Söke'deki maden işçilerini ziyaret etti.

Maden işçilerinin sorunlarını TBMM'ye taşıyacaklarını kaydeden Bülent Tezcan, çalışanların hakkını savunacaklarını belirtti.

Hükümetin maden işçilerinin sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Tezcan, "Burada bir maden ocağının devri yapılırken buna müsaade eden hükümetin parasını alamayan 80 işçinin hakkını da düşünmesi gerekiyor. Eğer bir gecede bir devir yapılıyorsa, demek ki bir yerden bir şey kaçırıyorlardır. Onlar, bir yerlerden bir şey kaçıralım diye uğraşırken, ölen işçiler oluyor."

İşçilerin birlik olmasını ve örgütlenmesini isteyen Bülent Tezcan, şunları kaydetti:

"Ne kadar mağduriyet varsa size yükleniyor. Biz sizin için mücadele edeceğiz ama sizden de istediğimiz şu, örgütlü olursanız güçlü olursunuz. Ben isim, adres vermiyorum siz hakkınızı savunacak bir sendikayı bulun, o sendikayla birlikte mücadele edin. Bugün Türkiye’deki emekçi işçi sınıfının en büyük problemi örgütsüz olmaktır. Bu konuyu Türkiye gündemine de taşıyacağız. Soma’da 300 kişiyi öldürenler burada da sizleri mağdur ediyorlar. Hükümetin gözü önünde bir tarafta Soma’da, diğer tarafta Söke’de işçiyi mağdur etmeye devam ediyorlar. Bunları bu hükümet koruyor. Siz de bunu bilmelisiniz."

Tezcan, maden ocağı önünde işçilerin oturma eylemine katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.