SOLOTÜRK pilotları Konyalı gençlerle buluştu
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İKAF'25 etkinlikleri devam ediyor. Program kapsamında Anadolu Oditoryum Salonu'nda düzenlenen SOLOTÜRK pilotlarının söyleşisi, yoğun katılımla gerçekleşti.
AA'nın haberine göre: Etkinlikte, Türk Hava Kuvvetleri gösteri ekibi SOLOTÜRK’ün gösterilerinden oluşan bir klip izletildi. Ardından Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı, Hava Pilot Binbaşı Mustafa Erhan Aydemir, Hava Uçak Bakım Binbaşı Tuna Karalı ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Cemil Cefa, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı, SOLOTÜRK’ün diğer akrobasi ekiplerinden farkının, gösterileri icra eden pilotların aktif savaş pilotları olması olduğunu vurguladı. "Savaşçı ruhla gösterilerimizi planlıyor ve icra ediyoruz." diyen Bakıcı, sert manevraların da bu deneyimden kaynaklandığını belirtti.

Konya'nın, savaş pilotlarının eğitim aldığı kritik merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Bakıcı, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin 'Top Gun'larının Konya'da SOLOTÜRK'ün tezgahından geçtiğini" ifade etti. Ayrıca, havacılık sektöründeki hızlı gelişmelere ayak uydurmanın önemine değinerek, Türk savunma sanayisindeki ilerlemeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

İHA ve SİHA teknolojilerinin dünya çapında önemli bir konuma ulaştığını belirten Bakıcı, milli mühimmatların Konya'da harekat ortamında test edildiğini ve aktif olarak kullanıldığını dile getirdi.

Söyleşi, öğrencilerin SOLOTÜRK pilotlarına yönelttiği soruların cevaplanmasıyla sona erdi.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.