Uğur Özteke

Uğur Özteke

SON DAKİKAYI BEKLEYEN SİYASİLER…

SON DAKİKAYI BEKLEYEN SİYASİLER…

Konya’nın, ülkenin hatta dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bizi her gün takip eden vefalı okurlarımızdan bir süreliğine beni affetmelerini rica edeceğim. Çünkü belki sizlerin beklediği yazıları bir süre yazamayacağım. Artık hepimiz isteseniz de istemeseniz de içimiz dışımız dolayısıyla hepimiz siyasetin göbeğinde olacağız.

Evet biliyorum ekmek, aş, iş, geçim, üretmek ve yetiştirmek durumunda olan vatandaş son haftaya girinceye kadar siyasete uzaktan uzağa sadece kafa dinlemek için bakarken, bizler mesleğimiz gereği ray değiştirmek durumunda kalacağız.

Bu da bizim mesleğin cilvesi.

Ha bu iyi mi kötü mü tartışılır. (Siz ne derseniz de haklısınız)

Dün ikindi saatlerine doğru bu satırları yazmak için bilgisayarıma döndüğümüz zaman yanılmıyorsam tam 7 aday adayı ile görüşmüştük. (Bu saatten sonrakiler hariç) Allah için her kesimden vekil aday adayımız vardı, sanayicisi, bürokratı, kadını, genci.

Onlarla samimi sohbet bölümünde yani dertleşme bölümünde iken zaman zaman empati yapmaya çalıştım. Kızsak da bu siyaset inanın zor zanaat.

Tüm aday adaylarında ortak bir matematik hesabı vardı.

AK Parti’de mevcut 12 vekilden kaçı yola devam diyebilirdi?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığından istifa eden Ayşe ve Gülay Hanımların durumu ne olurdu?

Sayın Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Sorgun niye hâlâ müracaatını yapmamıştı?

Hüseyin Üzülmez’in de aday olması ile Konya siyasetinde denge nereye doğru kayıyordu?

AK Parti’nin içinde Tahir Akyürek aleyhinde başlatılmak istenilen aleyhte propaganda ile kim ne kazanacaktı?

Konya’yı bir yerde dolaylı olarak etkileyecek olan Karaman vekillerinde değişiklik olacak bilgisi doğru muydu?

Kadın, genç ve engelli kontenjanlarında “engelli kontenjanı”nın yeri garanti gibi görünse de diğer kontenjanlar için köklü değişiklik iddialı doğru mudur?

Aday adaylığından sonra adaylık sıralamasında Konya listesi, Reis’in önüne konurken şu anda net olarak başı çeken partinin iki ağır topunun kantarı kimden yana kayabilirdi?

…………..

Aday adayları ve genel Konya siyasetinde çok ince hesapları yapıla dursun, biz bir iki ziyaretçimiz ile ilgili kanaatlerimizi kısa kısa değerlendirmeye çalışalım.       

PROFESÖR İSMAİL USTANIN OĞLU “HÜSEYİN KELEŞ”

Aday adayları içerisinde sanayiciliği, üreticiliği ve alanındaki iddiası ile öne çıkan isimlerden birisi idi Hüseyin Keleş. Her şeyden önce Konya sanayisinde “profesör” unvanını hak eden baba İsmail Bey’in evladı olarak kendini sıfırdan yetiştirmiş ve bugün için hafif savunma sanayinde üretime geçmiş olan Hüseyin Bey’den “Altay tankının süper turbosunu yapmaya hazırız hedefimiz bu” cümlelerini dinlerken insan gerçekten heyecanlanıyordu.

PROF. KUDRET BÜLBÜL’Ü İYİ Kİ TANIDIK

İş adamı yerel siyasetçi Ahmet Elden abimiz ile ziyaretimize gelen Prof. Dr. Kudret Bülbül hocayı uzaktan uzağa ismen biliyordum. Kudret Hoca’yı dinlerken de Reis’in kendisini niye Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı yaptığını ve daha sonraki görevlendirmelerini daha iyi anlayabiliyordum.

NESRİN SERT HANIMEFENDİNİN DERİN SİYASETİ

AK  Parti kurulduğu günden bu yana parti içerisinde faal olarak yer alan, elini taşın altına koyan, ağır azem ama görevleri, sorumlulukları ve alanlarındaki doluluklarıyla dikkatimi çeken hanımlar arasında tanıdığım, bildiğim Nesrin Sert Hanıml’a da bol bol Konya’yı konuştuk. Nesrin Hanım vizyonu, mesleği, tecrübesi, en alt kademelerden buralara gelişinde gerçekten partinin yeni bir yüzü idi.

DOĞAN AİLESİNİN YENİ SİYASETÇİSİ “AHMET MÜRSEL DOĞAN” 

Şehrin iş dünyasından siyasetine özellikle de AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana maddi manevi tüm gücü ile seferber olan ailelerden Doğan ailesinin en genç ismi Ahmet Mürsel Doğan ile tanıştık. Dahası lise yıllarından tanıdığımız genç dostumuzu uzun bir aranın ardından bu kez siyasete adım atmanın heyecanı içerisinde çok daha yakışıklı ve karizmatik bulduk.

……………….

Başta da dedik ya Türkiye’de siyasette hep uzatmalardaki son dakika gollerine bakacaksınız. Çünkü o goller sonucu tayin eder ve etmiştir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir adamın ölçütü, güçle ne yaptığıdır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dolmuşlardan sonra özel araç sürücüleri de dönel kavşak içinde park etmedikleri zaman ya da kavşak içerisinde beklemedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR