Halil Özkan

Halil Özkan

SOYUMUZ SOYLANDI, BOYUMUZ BOYLANDI

SOYUMUZ SOYLANDI, BOYUMUZ BOYLANDI

Teknoloji çağının nimetlerinden bu kez de ırkımızla alakalı bilgilere tek tıkla ulaşma imkanı sağladık. Büyük hizmet, E Devletin bu yeni güncellemesi Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama Sistemi vallahi helal olsun dedirten cinsten çıktı. 14 Şubat gecesi tekrar devreye sokulan sistem milyonların alakası haline geldi millet sürekli bakmak sorgulamak için çabaladı, eşiyle dostuyla bu bilgileri paylaştı bunlardan biri de bendim. Toplum olarak birbirimizle biraz daha kaynaştık. Yoğunluktan dolayı kimsenin mağdur kalmaması açısından sisteme girdiğin zaman talebi oluşturuyorsun, sıranı alıyorsun liste hazır olunca sana mesaj/mail geliyor daha sonra sisteme girip bilgilere erişiyorsun bu şekilde olunca sistemde tıkanıklık olmamasının bir nebze önüne geçilmiş oldu.

PEKİ NEDİR BU SOY AĞACI?

Soy ağacı ya da aile kütüğü, bir kişinin soyundan, neslinden gelen kişileri gösteren belirli bir çizelge sistemidir. En eski aile verdi temel alınarak o kişinin soyundan gelen kişilerin alta doğru inerek kollara, kanatlara ayrılmasıyla ağaca benzetilmesi nedeniyle soy ağacı adını almıştır.

Sosyal medyada da baya bir geyik muhabbetine malzeme olan hadise halkımızın içindeki komedyenleri ortaya çıkarttı.

topluuu.jpg

Kiminin hala hayatta olan dedeleri, nineleri var 160 küsur yaşlarında, kiminin soy kütüğünü başlatan kadının bekar olduğu kayıtlara geçmiş çeşitli çeşitli yorumlarla paylaşmış yurdum insanı karşılaştığı hadiseleri.

Çok iyi bir çalışma olmuş büyük bir hizmet benim kayıtlarıma göre en dip 1838 yılına ait bilgiye ulaştım. Baktığım zaman benim açımdan pek değişen bir şey olmadı neticede hayat devam ediyor. Sarayönü/Karabıyık Köyü olarak biliyordum soy ağacımın başladığı yeri ama ondan önce Karapınarlı olduğum ortaya çıktı. Dedelerimiz Sarıkeçili Yörükleri’nden olduğu için sürekli konar göçerlik hali olduğundan kayıt esnasında orada oldukları için oranın kütüğüne geçmişlerdir büyük ihtimalle benim açımdan hiç mesele değil neticede Türk Bayrağı’nın olduğu her yer vatandır. Başka bir konu ise bu sistem gayet iyi hoş millet soyunu, yedi ceddini öğreniyor dedem kim dedemin dedesi kim falan bayramlarda veya normal günlerde ziyaret edilmeyen aile büyükleri bu sistemle akıllara tekrar geldi umarım bu vesile ile Türk Milleti yaşayan yaşamayan akrabalarına sahip çıkar ölenlerin arkasından dua okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR