Uğur Özteke

Uğur Özteke

Söz Vermiştik

Söz Vermiştik

PUSULA Gazetesi olarak yarın yayın hayatımıza başlayalı 4 ay olacak. Dün yaşadıklarımızdan sonra Cenab-ı Allah’a bir değil binlerce kez şükretmeliyiz diye bir kez daha kendimi imtihana çektim.

Yerel basında dördüncü ayımızda 4 ayrı projemizden birini noktalıyorduk. Yayın hayatına başlarken “Habere Yön Veren Gazete” demiştik. Pusulanın anlamına örnek bir yayın politikamız olmalı demiştik. Ve daha ilk ayımızda Türkiye’de bir “ilk” olmak için düğmeye basmıştık. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunmuş olduğumuz projede ilkokul öğrencileri arasında elektronik yanıtlama sistemi ile kitap okuma yarışması yapacağımızı bildirmiştik. Yüzlerce öğrenci öğretmenleri hatta velileri ile bu yarışmaya dahil oldular.

Ve merkezdeki okullarımızın yanı sıra 31 ilçeden bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz arasında yaş gruplarına göre dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine çeşitli ödüller vereceğimizi vaat ettik.

İşte dün PUSULA GAZETESİ dört ay önce duyurduğu Türkiye’deki ilk yarışmanın ödül törenini gerçekleştirdi.

Sayın Valimiz Muammer Erol Bey, Meram Kaymakamımız Sayın İrfan Kenanoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Hoca, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Muhsin Kar Bey, Basın-Yayın Enformasyon İl Müdürü Tuncay Karabulut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili ve yardımcıları, bazı oda ve dernek başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, kurum ve kuruluşların yetkilileri, gazetemizin yazarları, başarılı öğrenciler, velileri ve öğretmenleri ile eğitim camiasının fedakâr yöneticileri katıldılar.

4 aylık Pusula Gazetesi yerel basında farklı bir ses olma parolası ile yola çıkarken bugüne kadar ki yerel basın anlayışının ötesinde bu şehrin sosyal projelerinde de bizzat içinde olmayı kendine görev addetmişti. 

İşte şükürler olsun ki eğitimde Türkiye’de bir ilke imza attık.

Hafta sonunda Takkeli Dağ tırmanışımız ile sportif ve sosyal bir çalışmayı yine sizlerin desteği ile inşallah gerçekleştireceğiz.

Biz şuna inanıyoruz. Dün yeni bir imtihandan geçtik. Şükürler olsun ki bu şehrin 1 numarasından minicik öğrencilerimize kadar tertemiz yürekler bizimle idi.

Siz değerli okurlarımızın, dostlarımızın, büyüklerimizin bize destek verenlerin dua ve omuz vermeleri ile Konya ve bu şehrin insanı adına daha çok yapacaklarımız var.

Yine bu anlamlı günde bizimle olamayan, mektupları ve telefonları ile bizimle olduklarını paylaşanlarımız vardı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere pek çok belediye Başkanımız Konya dışında idiler.

Yine Türkiye Büyük Millet Meclisi, salı günü acı bir gündem ile çalışmalarına başlamıştı. Vekillerimiz dün de Meclis’te idiler. Ama Sayın Kabakcı’dan Sayın Üzülmez’e kadar bizzat arayarak varlıklarını ilettiler.

Yazarlarımız, yazı işleri kadromuz, davetlilerimiz ile dün manen çok ama çok mutlu idik.

İnanıyoruz ki mini mini yüreklerin tertemiz gözlerindeki o ışıltıları, anne ve babalarının duaları yerini bulacaktır.

Gaza gelmiş iken her şeyimiz olan siz değerli okurlarımıza küçük bazı müjdeler vermek istiyorum.  

Birinci projemizi dün noktaladık.

Pazar günü inşallah ikincisini de alnımızın akı ile gerçekleştireceğiz.

Üçüncü projemizi bitirdik. Takkeli dağ tırmanışından sonra bunu da inşallah sizlerle paylaşacağız.

Okurlarımız için yapacağımızı açıkladığımız 4 projemiz de bitti.

Onu da sizlerle paylaşmak için sayılı günlerimiz kaldı.

Önce Allah’ın izni ardından sizlerin ve Konya’nın desteği, ardından patronlarımız Harun Akgül ve Mustafa Kulu Beyler’in kanatları altındaki yazı işleri kadromuz, birbirinden değerli yazarlarımız ve dağıtıcı arkadaşlarımızla Konya’da birinci olmayı kendimize hedef edinmiştik.

Ne olur sabredin.

Bunu açıklamak için de sayılı günlerimiz kaldı.

Tüm çalışanlarımız adına şahsım olarak sizlere minnettarız. Biz sizlerle varız. Hakkımızda hayırlı ise inşallah sizlerle var olmaya ve yapılamayanları yapmaya söz veriyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Başkaları yararına iyi bir şey yapmak görev değil, zevktir. Çünkü sizin sağlık ve mutluluğunuzu artırır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hedeflerimiz için çok çalışıp ona inandığımız zaman ADAM olu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR