Taliban, örgütteki çatlağı kapatmaya çalışıyor

Taliban, örgütteki çatlağı kapatmaya çalışıyor
Taliban lideri Molla Mansur, örgüt içindeki çekişmeleri azaltmak için eski lider Molla Ömer'in oğlu ve kardeşini önemli görevlere getirdi

KABİL (AA) - Molla Mansur liderliğindeki Taliban örgütü, örgüt içinde ortaya çıkan çatlağı kapatmak için eski lider Molla Ömer’in oğlu ve kardeşini önemli görevlere getirdi.

Taliban sözcülerinden Kari Yusuf Ahmedi, yaptığı yazılı açıklamada, Taliban'ın yeni lideri Molla Mansur’un, örgütün eski lideri Molla Ömer’in oğlu Molla Yakup’u Afganistan’da 15 kentin komutanı olarak belirlediğini duyurdu.

Molla Ömer’in kardeşi Molla Abdul Mennan'ın da Taliban Liderlik Şurası üyesi ile Vaaz ve Rehberlik komisyonu başkanı olarak seçildiğini bildiren Ahmedi, Yakup ve Mennan’a yeni görevlerinin bildirildiği toplantıya şura üyeleri ve örgütün üst düzey komutanlarının da katıldığını belirtti.

Söz konusu adımların, örgütteki ayrılıkları sona erdirmek için atıldığı ileri sürülüyor.

Molla Ömer'in ölümünün ardından örgütte çatlak oluşmuş, Ömer'in öldüğü uzun süre gizlenmişti. Ülkenin batı bölgesinde Molla Rasul liderliğindeki bir Taliban grubu yaklaşık altı ay önce, Molla Mansur’a biat etmeyeceğini açıklamış, Molla Mansur liderliğindeki Taliban militanları ile yoğun çatışmalara girmişti. İki taraftan yüzlerce militanın öldürüldüğü çatışmaların, bazı bölgelerde hala devam ettiği ifade ediliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.