Oktay Mermer

Oktay Mermer

Tam gaz çözüm sürecine devam

Tam gaz çözüm sürecine devam

 

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Akil İnsanlar heyeti birkaç gün önce Dolmabahçe'de bir araya geldi. 10 saatlik toplantının perde arkası bilgileri ortaya çıktı.

 

Edinilen bilgiye göre Başbakan, Akil İnsanların "Kürtlere karşı nefret dili" uyarılarına net cevap verdi.

 

Akil İnsanların verdiği bilgiye göre Davutoğlu, eleştirilere, "Kürtlere karşı nefret dili kullandığımı ispat edin, ben burada istifa ederim. Bizden biri kullandıysa, kim kullandıysa onu görevden alırım" karşılığını verdi.

 

Hükümet çözüm sürecinden hiçbir zaman ne vazgeçti nede geri adım attı.

 

İmralı, "Yeniden dirilttiğimiz bu umudun zaman kaybetmeden pratik sonuçlar doğurması halklarımıza karşı olan tarihi görev ve sorumluluğumuzdur" ifadesini kullandı.

Başbakan'ın Akil İnsanlar Heyeti'yle yaptığı toplantıyı da son derece önemli bulduğunu söyledi.

 

Başbakan göreve geldiği günden beri, çözüm sürecine destek vermiş ve hep insanların bir ayrım içinde olmadan tek yürek, tek can olma mesajlarını vermiştir.

 

Başbakanlık yetkilileri de Davutoğlu'nun, "Hem Kandil hem de İmralı ile yol haritasında mutabık kalındı, ancak sonra 6-7 Ekim olayları oldu" dediğini aktardı.

 

Başbakan, "6-7 Ekim provokasyonları olmasaydı, Doğu ve Güneydoğu'yu bilen Akil İnsanlar CHP ve MHP ile, Orta Anadolu'yu bilenler de HDP ile görüşebilirdi, çapraz görüşmeler yapılabilirdi" ifadelerini de kullandı.

 

Bu kadar çaba gösteren Başbakana, Akil insanlar,  bu süreçte kendileri gönüllü olarak destek vermek amacı ile katıldıklarını dile getirdi.

 

Sayın Başbakan, hükümetimiz, Akil insanlar, Kürt aydınlar ve ileri gelenler bir araya gelip çözüm süreci üzerinde görüşülüyorsa, demek ki insanların hepsi barış sürecinden ve kardeşlikten yanalar.

 

Ben Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu’yu çok iyi bilirim, o bölgenin insanı cidden çok çalışkan ve misafirperverdir.

 

Biz arazide, şantiyede çalışırken sürekli azıklarını da paylaşmışlardır, karşılıksız dostluklarımız da olmuştur.

                                                                                    

Oradaki olaylara halkın tepkisinin çok büyük olduğunu biliyorum, şu an dağdan gelen de bu süreç içinde şehir hayatına alışmış, o kötü şartlardan uzaklaşmanın keyfini yaşarken ailesi ile birlikte olmanın sevincini yaşamaktadır.

 

Artık bu insanları hiçbir güç tekrar dağa çıkartamaz ve öğrenildi ki haklar silah ile çatışmayla olmuyor. Demokrasi gereği seçtiğimiz vekillerimiz bizi zaten mecliste temsil ediyorlar ve haklarımızı hukuk çerçevesinde yerine getirmek için çaba gösteriyorlar.

 

Öyleyse Başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve sürece emek veren tüm vatandaşlara Allah kolaylıklar versin, bizleri bölmenin mümkün olmadığını bir kez daha göstermek için, şimdi kenetlenme, birlik, beraberlik olma zamanı diyoruz.

 

Günün özeti: “Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.”
(Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR