Halil Özkan

Halil Özkan

Tarihten ders çıkarmazsak tarih oluruz

Tarihten ders çıkarmazsak tarih oluruz

Şahsi görüşüme göre biz Türk halkı olarak tarihten ders çıkarmıyoruz. Mesela geçmiş dönemlerde insanlar birbirlerine hoşgörü içinde yaklaşır, birbirleriyle saygı çerçevesi içinde konuşur ve birbirlerine yardım edip birbirlerinin arkasında dururlarmış şimdi ise herkes bireysel menfaatler uğruna yaşar oldu. Toplum olarak hoşgörü, saygı, yardımlaşma ve dayanışma gibi kavramların anlamlarını rafa kaldırmışız. Bunun en büyük örneği otobüslerde gençlerin yaşlılara yer vermemesi, vurdum duymaz tavırlar ve engelli kardeşlerimize yardım edilmemesidir.

Irkımızın tarihte yaptıklarından ders çıkarmalıyız. Mesela Haçlı Seferleri bizlere Türk 'ün Türk'ten başka dostu olmadığını göstermiştir. Türk halkının gidişatı kötüye giderse kimse destek olmaz, arkasında durmaz.

Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra anladık ki Türkler de kendi içinde fikir ayrılığına düşebiliyor.  Fark da bu noktada başlıyor zaten, geçmişimizde Türkler birbirinin arkasında dururken şimdi en ufak bir şeyde bölünüyor farklı kararlar alıyoruz. Bu nedenle tarihimizden ders çıkarmalıyız. Geçmişini bilmeyen sahip çıkmayan, geleceğe emin adımlar atamaz.

Türk’ün tarihi en büyük güven ve övünme sebebidir. Türk’ün tarihi bir destandır. Nice kahramanlarımız gelmiş geçmiştir. Türk nesli olarak atalarımız bizlere insanlığın ilham kaynağı olmalıdır.

Çünkü Türk’ün azmi, cesareti, başarısı ve sergilemiş olduğu destanlar herkes tarafından bilinmektedir. Bundan sonra da bilinecektir. Biz halk olarak Türk’ün ne demek olduğunu, nasıl bu günlere gelindiğini öğrenmeli ve bunları kendimize bir ülkü edinmeliyiz.

Vatan sevgisinin ne demek olduğunu anlamalıyız. Bu vatan uğruna neler yapılmış, ne kanlar dökülmüş ve ne mücadeleler verilmiştir. Tüm bunları hiçe saymamalıyız. Bizler için güzel bir hayat sunan insanların hayatlarını adımız gibi bilmeli ve onların emeklerini boşa çıkartmamalıyız.

Benim düşüncemdir ki bazı gençler tarihten ders çıkartıyor, o günleri tekrar yaşarmışçasına tarihini iyice öğreniyor. Fakat bazıları sanki başkalarının tarihi, yaşanmışlıkları, destanı gibi davranıp tavırlarla hayat sürdürüyorlar.

Onlar o kadar aciz ve zavallı bir haldeler ki böylesine şanlı bir tarihten bihaber yaşıyorlar. Gerçekten yazık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR