İsmet Karababa

İsmet Karababa

Tebrikler Anadolu

Tebrikler Anadolu

Maç öncesi yağan yağmurun etkisiyle kaygan ve ağırlaşan zemin iklim olarak bu tür sahalara alışık olan Ofspor için bir avantajdı, düşme potasındaki en önemli rakibi ile böyle bir zeminde başladığı ve geriye düştüğü bir maçı 3 gol ile lehine çevirebilmek çok kolay değildi, bunu başaranlara kocaman bir tebrikler demek gerekirdi bende yazımın başlığını böyle seçtim.

Mutlak kazanılması gereken maçta bireysel bir hata ile başlayan pozisyon sonucu geriye düştüğümüz bölümden sonra rakibin doğal olarak tempoyu düşürme, oyunu yavaşlatma, sık sık sakatlık bahaneleri ile yerde yatma arzuları neticesinde ekibimizin telaş ve acele edilen oyunu eklenince bizim adımıza sıkıntılı bir ilk yarıyı yaşandı ve bu bölümü 1-0 geride tamamladık.

Böylesine hayati bir maçında geçen hafta deplasmanda galip gelmiş bir takımdan Can Demir ve Y.Emre gibi önemli futbolcular ile yine geçen hafta gol atarak moral bulmuş Aykut'u kulübede neden oturttu bilmiyorum belki de oyun planının bir parçasıydı ancak ben bu durumu yadırgamıştım.

İkinci yarıya Abdurrahman hoca İsmail'in yerine Yunus Emre, Hasan Ali'nin yerine Aykut ile başlaması hatasından dönüşünün işaretiydi ve bu hamlesi ekibimize canlılık getirdi. İkinci yarının başında Aykut'un ortasında H.İbrahim'in attığı şık gol üç puanın da habercisiydi. Golden 10 dakika sonra yandan kullanılan bir ölü topta Ahmet Önay'ın mükemmel zamanlama ile attığı gol ekibimizi rahatlattı.

Ancak skor 2-1 den sonra ekibimiz yine rakibin üzerine çok adamla gitme 3.golü bulma isteğini kontrollü oyun ile değil acelecilikle sürdürme arzusu bana göre yanlıştı. Bu düşünceleri rakibe bir kaç pozisyona girme imkanı sağladı. Skor 2- 1 iken yenecek bir gol her şeyi altüst edebilirdi. Sahada yürümeye mecali kalmamış, fiziksel olarak ağır ve temposuz rakibine karşı üstünlük sağlamışız oyunu geniş alanlara taşıyarak pas oyununa dönüştürebilsek hem rakibin direncini kıracak, hem de rakibi daha fazla koşturarak yoracak daha çok pozisyonlar üretebilecek skoru daha önceden artırabilecektik olmadı.

Bu bölümde rakibin can havli ile üzerimize gelmeye çalıştığını gören kenar yönetimin Abdullah hamlesi yerindeydi sağdan etkili olan ekibimiz Abdullah hamlesi ile soldan da etkili olmaya çalışıp pozisyon üretmeye başladığı bölümde rakibin direnci kırıldı. Uzatmalarda Aykut'un baskısı ile kazandığı topu gole çevirerek skoru tayin etmesi ile ekibimiz 3 puanı kazanan taraf oldu.

Her şeye rağmen atılan 3 gol ile alınan 3 puan çok önemlidir. Çarşamba günü oynayacağımız Tavşanlı Linyitspor takımı ligin ikinci yarısında oynadığı 12 maçta sadece kendi sahasındaki Keçiörengücü maçından 1 puan alabilmiş olması ekibimizi üç puana çok yakın tutuyor. Buradan getirilecek 3 puan Tokatspor maçına daha rahat çıkılacağından önemlidir. Düşme potası içinde yer alan takımların kazanmaları ile baraj yükselmeye başladığından Tavşanlı maçından gelecek her puan altın değerinde olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR