Tekirdağ Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Tekirdağ Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Valilik makamının ismi kullanılarak yapılan yardım taleplerine vatandaşların inanmaması uyarısı yapıldı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Valiliği, valilik makamının ismi kullanılarak yapılan yardım taleplerine vatandaşların inanmaması uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun adı kullanılarak, bazı kurum ve kuruluşlarla hayırsever iş adamlarının telefonla aranarak, valilikte toplantı yapılacağı ve bununla ilgili maddi yardım talebinde bulunulduğunun öğrenildiği belirtildi.

Yardım davetinin kentin valisi tarafından yapılmış gibi gösterildiği kaydedilen açıklamada, "Tekirdağ Valisi ya da Valiliğin bu konularda hiçbir talebi olmadığı gibi böyle bir toplantı da planlanmamıştır. Bu tür taleplerin kurum ve kuruluşlarla iş adamlarımızın yardım ve merhamet duygularını istismar ederek dolandırıcılık yapmak amacıyla kullanıldığı değerlendirilmektedir. Bu tür taleplere itibar edilmemesi ve benzer girişimlerin valiliğimize ve kolluk kuvvetlerimize ivedilikle iletilmesinin uygun olacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.