Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

TEMAS EMZİRME VE ANNE GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

TEMAS EMZİRME VE ANNE GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

Anne sütü ve emzirme konularında sağlık çalışanlarının, toplum eğitimlerinin desteklenmesi, konu ile ilgili bilimsel güncel bilgilerin paylaşılması, sürdürülebilir politikalar oluşturularak yaygınlaştırılması, sadece anne sütü ile beslenmenin yüzdesinin artırılarak, bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla 2014 yılından itibaren TEMAS Emzirme ve Anne Gönüllüleri Derneği hizmet vermeye başlamıştır. Anne Destek Grupları ve Anneden Anneye Destek Grupları oluşturulması gibi tüm çabaların bir araya gelmesi sonucunda ülkemizde anne sütü ve emzirme oranlarının artırılmasını hedeflemiştir.

TEMAS Derneği bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilerek emzirmenin uygun ek gıdalarla beraber en az iki yaşına kadar sürdürülmesinin önemine değinmektedir. Bebeklerin anne sütüne teşvik edilmesi, korunması,  desteklenmesi konusunda sosyal araştırma, tanıtım ve eğitimlerin yaygınlaştırılması, kapasite geliştirilmesi, için toplumu www.temasdernegi.com web sitesi ve sosyal medya kanallarını kullanarak bilgilendirme yapmaktadır.

whatsapp-image-2019-10-13-at-14.12.01.jpeg

Vizyonsuz eylem hiçbir şeydir, eylemsiz vizyon ise sadece bir düştür. Vizyon ve eylem bir araya geldiğinde dünyayı değiştirme gücü elde edilebilir.” Gelin vizyonumuzu hep beraber eyleme geçirelim” diyerek,  30 Eylül-3 Ekim 2019 tarihlerinde Başkent Ankara’da bilimsel platformda yer alarak 1.Uluslararası Emzirme Gerçeği Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Kongrenin 1. gününde; dünyada ve ülkemizde emzirmeye geri dönüş, mama kodu uygulamaları, emzirmenin erken başlatılmasında sağlık personelinin etkisi, süt paylaşımı, emzirme ve biyo-psiko-sosyal sağlık, insan sütünün bilinen içeriği ve özel durumlar başlıklarına yer verildi. Kongrenin 2. gününde emzirme danışmanlığı, emzirmenin reklamı ve toplumda yüceltilmesi çalıştayını gerçekleştirdi. Kongrenin 3.ncü ve son gününde ise emzirmede mitler ve gerçekler sempozyumu, emzirmenin sağlanması ve sürdürülmesinde babanın rolü, bebek dostu olabilmek, bebek dostu ve sivil toplum kuruluşları, anneden anneye destek grupları başlıkları ele alındı.

whatsapp-image-2019-10-13-at-14.11.11.jpeg

Bünyesinde 2 sempozyum, 2 çalıştay, 3 konferans ve 6 kurs ile muhteşem geçen, dolu dolu bir kongreyi geride bıraktı.

TEMAS Derneği kurulduğu günden beri bu konuda farkındalık yaratmak adına sürekli çalışmalarda bulunurken; Sevgili anneler, Emme-emzirme süreci aslında anne ve bebeğin yakınlaştığı, birbirinin ruhsal ihtiyaçlarını karşıladıkları bir süreçtir. Bu sürecin gözle görünür ilk çıktısı muhteşem besin anne sütü, ikincisi ise anne bebek arasındaki duygusal bağdır. Emzirme ile ilgili çözüm bulamadığınız sorunlarınız ve sorularınız için sizlere emzirme danışmanlığı eğitimi almış bir ekip ile desteğe hazırız”  diyor.

whatsapp-image-2019-10-13-at-14.11.10.jpeg

Anne sütüne teşvikinin kültürel norm haline gelmesi, anne ile beraber tüm aile bireylerinin bebek ve çocukların, bakım ve beslenmesini başarı ile yerine getirmesinin desteklenmesi sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi yetişmesi, ülkemizi daha ileriye taşımaları için elimizden gelenin en iyisini yapmak için adımlar atmalıyız. En güçlü adımın sevgi olduğunu düşünürsek, ilk aşımız ilk adımımız ilk günden anne sütü olmalıdır.

whatsapp-image-2019-10-13-at-14.11.11-(1).jpeg

Unutmayalım ki; Her canlının ihtiyaç duyduğu en temel şey “sevgi”dir.  Sevgi bebeklerin doğduğu andan itibaren annesi ile ten temasında bulunması ile başlar. Bu teması en güzel sağlayan olgu emzirmektir. Ten teması, emme, anne kokusunu alma, göz teması şeklinde devam ederken, sevgi ile büyüyen bebekler sağlam karakterli ve güçlü olurlar.

Sevgiyle kalın…

 



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR