TİKA'dan Şili'deki çocuk hastanesine ekipman desteği

TİKA'dan Şili'deki çocuk hastanesine ekipman desteği
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan bir hastanenin çocuk bölümüne tıbbi...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan bir hastanenin çocuk bölümüne tıbbi ekipman desteğinde bulundu.

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 277 yatak kapasiteli El Pino Hastanesinin 1940’larda kurulan çocuk bölümünün yoğun bakım ünitesine 1 endoskopi yıkama ve dezenfektör cihazı, 2 EKG’li defibrilatör cihazı, 3 otomatik defibrilatör cihazı, 4 hasta başı monitörü, 2 üç kanallı EKG cihazı, merkezi monitör sistemi, erişkin ve çocuklar için laringoskop setleri tahsis edildi.

Ekipman desteği, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, TİKA'nın Güney Asya, Pasifik, Latin Amerika Dairesi Başkanı Dr. Rahman Nurdun, El Pino Hastanesi yöneticileri ve TİKA yetkilileri katıldı.

Dr. Nurdun, TİKA’nın Latin Amerika açılımı kapsamında çok sayıda proje gerçekleştirdiğini belirterek “Söz konusu yardımlar iki ülke arasındaki işbirliği için bir başlangıç ve bunu birçok alanda geliştirmek istiyoruz” dedi.

Sağlık alanında Türkiye’nin çok güçlü bir altyapısının bulunduğunu vurgulayan Dr. Nurdun, bunun paylaşılmasına aracı olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.