Halil Özkan

Halil Özkan

Toplama bilgisayar mı, hazır alma mı?

Toplama bilgisayar mı, hazır alma mı?

Sizce bilgisayarı toplamak mı hazır almak mı gerekir? Bu konuda farklı yorumlar yapmak pekala mümkün. Çünkü ikisinin de kendine göre avantajları var. Mesela hazır bilgisayar dediğimiz markalı bilgisayarlar ekonomik açıdan caziptir. X markası tüm parçaları toptan aldığı için ya da kendi üretimi olduğundan maliyeti düşürür ve bilgisayarı önemli ölçüde daha ucuza mâl eder. Ayrıca garanti olayı da es geçilemeyecek kadar mühimdir.

Toplama bilgisayar ise her parçası sizin ihtiyacınıza göre seçileceği için tüm maliyet dezavantajına rağmen daha işlevsel olacaktır. Bu vesile ile kullanmayacağınız parçalar için ekstra ödeme yapmamış olur, bazı parçaları da isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. Kısaca hayalinizdeki bilgisayarı oluşturma imkanına sahip olursunuz. Toplama PC’de maliyet ve garantide yaşanacak dezavantajların yanı sıra orijinal işletim sistemini de almadığınız sürece ki ortalama 200-300 dolar eder, işletim sisteminiz kopya olacaktır.

Biz yine de bilgisayarını toplayarak oluşturmak isteyenlere yol gösterilim ve orta halli bilgisayar toplama konusunu değerlendirelim.

Bu kasalarla güncel oyunları rahatlıkla oynayabilir, bazı programları kasmadan çalıştırabiliriz. Güncel oyunların çoğunu ortalama seviyede oynamak, Microsoft ya da Adobe’nin yazılımlarını kullanmak, internette gezmek, normal çapta video kurgusu yapmak istiyorsanız avuç dolusu para dökmeye gerek yok. Sizde bu tarzda kullanmak için ve ucuz maliyetli bilgisayar arıyorsanız bu konu tam size göre.

Tercihinize göre AMD Athlon II X4 840 işlemci ya da AMD A10-7890K APU’dan güç alan iki uygun fiyatlı sistem tavsiyemize göz atmadan bilgisayar almaya karar vermeyin.

Ortalama 1500 TL bütçeyle hazırlayabileceğiniz bu toplama kasalarla Counter-Strike, League of Legends, Minecraft ve Euro Truck Simulator 2 gibi popüler oyunları yüksek grafik ayarlarında oynayabilirsiniz.

Battlefield 1, Overwatch, Rainbow Six: Siege, Grand Theft Auto V, PES 2017, FIFA 17 ve NBA 2K17 gibi etkileyici oyunları da en azından orta seviye grafik ayarlarında makul FPS hızlarında çalıştırabileceksiniz.

1500 TL bilgisayar toplama önerisi (AMD AMD Athlon II X4 860K işlemci)

-İşlemci: AMD Athlon II X4 840 3.1GHz

-Anakart: Asus A68HM-K AMD A68H 2400MHz(O.C.)

-RAM: Hi-Level DDR3 8GB 1600MHz

-Ekran Kartı: Asus R7 360 2GB 128Bit GDDR5

-HDD: Toshiba 3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk

-Kasa: TX K3 400W

Sistemim biraz daha hızlı olsun diyorsanız sistemi SSD hardisk alıp onun üzerine kurmanız bunun içinde 120 Gb’lık SSD hardisk almak sistemimizi uçak yapar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR