Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

TOPLUM OLARAK KİTAP OKUMAYA NE KADAR ÖNEM VERİYORUZ ?

TOPLUM OLARAK KİTAP OKUMAYA NE KADAR ÖNEM VERİYORUZ ?

Allahın rahmeti, bereketi lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah.

Eğer izin verirseniz bu haftaki yazımız'da kitap okumaktan bahsetmek istiyorum.

 

Bizler toplum olarak acaba kitap okumaya önem veriyormuyuz sizce ? Bu soruya kimilerimiz evet, kimlerimiz hayır cevabı veriyor belki'de ama neden kitap okumaya önem vermiyoruz yâda neden önem vermek istemiyoruz merak uyandıran bir konu olabilir elbette.

 

Toplum olarak kitap okumaya zamanım yok çok meşgulüm ifadeleri kullanılıyor olsada günümüzde oysaki kitap okumak için gerekli zamanı eğer istersek kendimiz organize edebiliriz belki'de haksızmıyım ?

 

 

Eski zamanlardan kitap okuma ile ilgili küçük bir örnek verecek olursak öğrencilik yıllarında öğretmenler sınıfta tüm öğrencilere kitap okuma saati düzenlerdi en güzel kitap okuyan öğrenci büyük coşkuyla alkışlanır tebrik edilirdi.

Eski zamanlar diyerek adlandırdığımıza bakmayın bizler öğrenci iken böyle idi ama belki'de günümüzde hala bu güzel uygulama okullarda devam ediyordur, kitap okumanın güzelliğini öğrenciler hala günümüzde fark ediyordur.

 

Peki ama bu güzel uygulamayı bizler neden normal hayatta organize edip, hayata geçirmiyoruz ? Günlük yapmamız gereken bir takım işleri yoluna koyup, günü neden kitap okuyarak noktalamıyoruz ? Oysaki günün yorgunluğunu atmak için kitap okumak güzel ve iyi bir seçenek olabilir.

 

Kitabın sayfa, sayfa akışına konsantre olarak ruhumuzun dinlenmesini sağlaya biliriz. Kitabın içeriği her ne olursa olsun ister roman olsun ister şiir olsun ister bilgi verici bir kitap olsun bizlerin okumaktan keyif alması gerekmektedir !

 

Zatan okudugumuz kitapdan keyif alıyorsak yazarın kitaba kattığı hissiyatı algılayabiliyorsak kitabı sonuna kadar okumayı tercih ederiz.

 

Böylelikle kitapla birlikte ruhumuzunda dinlenmesine izin veririz. Kitap okumayı günlük hayatımız'da güzel bir aktivite seçeneği olarak aklımızın bir köşesine yer edebiliriz.

Bizden söylemesi...

 

 

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum.

Saygılarımı ve Hürmetlerimi Sunuyorum.

Tekrar Görüşmek Dileğiyle

Allaha Emanet Olun...!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR