Torku Konyaspor’da Altyapı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Torku Konyaspor’da Altyapı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve altyapı genel koordinatörü Cihan Ünal kulübün altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve altyapı genel koordinatörü Cihan Ünal kulübün altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
Bir otelde düzenlenen basın toplantısına Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, basın sözcüsü Ahmet Baydar, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Şanlı, Ömer Korkmaz ve altyapı genel koordinatörü Cihan Ünal katıldı.
Başkan Ahmet Şan, kulübün altyapı çalışmalarını hızla devam etmekte olduğunu söyleyerek, “Tesisleşme konusunda ben yeterli görmesem de bazı çalışmalar tamamlandı. Gençlik Spor Genel Müdürümüz, il müdürümüz ve belediyelerimiz ile irtibat halindeyiz. Meram ilçesinde bir tesis inşaatı gerçekleştirilecek. Bunun proje çalışmaları yürütülüyor” dedi.

“YETİŞECEK OYUNCULARI KONYASPOR VE MİLLİ TAKIMIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Futbol okullarının 12 ay boyunca faaliyet gösterdiğini dile getiren Şan, “Konyasporluluk aidiyet duygusunu tüm Konyalı gençlere yaymak adına futbol okullarımızı tüm yıla yayma projemiz vardı. Bunu bu sene başlatmış bulunmaktayız. Merkez ilçemizin 3 tanesinde futbol okullarımız devam ediyor. Bugüne kadar hep yaz okulu şeklindeydi. Bunu Konyaspor Futbol Okulu şekline dönüştürdük. Konya Anadolu Selçukluspor ve altyapımızla birlikte bugün 700 civarında genç kardeşlerimize Konya’da futbol öğretiliyor. İnşallah bu sporcu sayılarımızı artırmak istiyoruz. Buradan yetişecek oyuncuları Konyaspor ve milli takımımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

“KONYASPOR’DAN FUTBOLCU YETİŞİYOR FELSEFESİNİ TÜM TÜRKİYE’YE DUYURMAK İSTİYORUZ”
Şu anda 13-14 yaş grubundan başlamak üzere bir yeni nesil yetiştirdiklerini anlatan Ahmet Şan, “Hocalarımızla birlikte bu oyuncularımız 17-18 yaşına kadar gelişmelerini izleyeceğiz. Bunu bilimsel çalışmalarla da destekliyoruz. Konyaspor’dan futbolcu yetişiyor felsefesini tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“FUTBOL OKULLARIN KAR AMACIMIZ YOK. SPORCUYA ULAŞMA AMACIMIZ VAR”
Konyaspor Altyapı Genel Koordinatörü Cihan Ünal, Konya’da futbol okulları projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Altınordu kulüpleri Konya’da futbol okulu işletiyorlar. Biz de Süper Lig takımı olarak böyle bir ihtiyacın hasıl olduğunu yönetim kurulu ve başkanımızla paylaştık. Bu konuda bizim önümüzü açtılar. Şu anda 250 sporcumuz sadece Konyaspor’a kazandırılmak amacıyla bu proje hayata geçti. Bunu üç merkez ilçemizde yapıyoruz. Amacımız bu projeyi çevre ilçelere daha sonrada çevre illere yaymak olacak. Tamamen futbolcu kaynağı arıyoruz. Toplamda 25 antrenörle çalışıyoruz. Bunun 12-13 tanesi tam zamanlı çalışıyoruz. KOMEK turnuvaları dahil bütün okulları tarıyoruz. Hiç gitmediğimiz bir yer olmayacak. Türkiye’de nerede turnuva olursa biz orada olacağız. Geçen hafta Osmanlıspor ile hazırlık maçına gittik. Bizim 11-12-13 grubumuza herkes parmak ısırdı. Futbol okulların kar amacımız yok. Sporcuya ulaşma amacımız var. Onun için futbol okullarını basamak olarak k

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.