Tribün farkı

Tribün farkı
Ligdeki başarısıyla adından söz ettiren Konyaspor’da yakalanan başarının mimarlarından biri de taraftarı.

Seda Erciş'in Özel Haberi

Spor Toto Süper Lig’de yakaladığı çıkışıyla bu sezonun en flaş ekiplerinden biri olan Torku Konyaspor, aldığı galibiyetlerle büyük yankı uyandırdı. Puan cetvelinde 47 puanla 3. sırada bulunan Aykut Kocaman ve öğrencileri, yakalanan başarıyla birlikte taraftarlarıyla adeta yeniden buluştu. Özellikle yeni stadyumun açılmasıyla birlikte takımlarını tüm iç saha maçlarında büyük destek veren Konyasporlu taraftarlar, yakalanan başarıda da büyük rol oynuyor.

%32’LİK ARTIŞ

Konyaspor’un yakaladığı çıkış ile birlikte destek giderek büyüyor. 2014 yılında uygulamaya konulan elektronik bilet sisteminde yeşil-beyazlı taraftarlar şimdiye kadar 95 bin 492 kart çıkarttı. Anadolu’nun en çok elektronik bilet kartı satan takımı ve Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’tan sonra 4. sırada bulunan Konyaspor’da tribüne gelen taraftar sayısı her geçen maçta artıyor. Geçtiğimiz sezon 72 bin 467 elektronik bilet sayısına ulaşan temsilcimiz, Mart 2016 itibariyle elektronik bilette %32’lik artış yaşadı. Bu istatistikte ise %95’lik artışla Fenerbahçe lider durumunda.

TARAFTAR DESTEĞİ ARTIYOR

Nalçacılılar Taraftar Derneği Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, Konyaspor’un başarısında herkesin kendi çapında katkısı olduğunu söyledi. Kırnaz, kentin takımına sahip çıkması gerektiğine dikkat çekerek, “Konyaspor bu kentin takımı. Sahip çıkılmalı ve desteklenmeli. Sahada futbolcular, kenarda teknik yönetim işini nasıl ki başarıyla yapıyorsa biz de üzerimize düşen desteği veriyoruz. Konyaspor tribünleri bu sezon adından övgüyle bahsettiriyor. Bunda emeği olan tüm taraftarlarımızı kutlarım. Tribünlerde de taraftar sayısının giderek artacağına inanıyorum” diye konuştu. 

TARAFTARA KOCAMAN ÖVGÜ

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman da taraftara dikkat çekerek, “Konyaspor seyircisi stada kavgaya ya da küfür etmeye değil, eğlenmeye geliyor. Seyirci sayısından daha memnun olduğum bir konu var; Bizim stadımızda hiç küfür yok. Benim için bundan daha memnuniyet verici bir şey olamaz” dedi. 

BÜYÜK BAŞARI

Torku Konyaspor’un son yıllarda yakaladığı başarının mimarlarından biri de kuşkusuz Konyasporlu taraftarlar. Bu sezon tüm Türkiye’ye örnek olan yeşil-beyazlı taraftalar, yakaladığı seyirci ortalamasıyla da büyük dikkat çekiyor. Büyükşehir Arena ile birlikte yeniden doğan Konya seyircisi, 2015-2016 sezon itibariyle de seyirci ortalamasıyla 3. sırada yer alıyor. 31 bin 606 Fenerbahçe, 20 bin 545 Galatasaray ve ardından Torku Konyaspor 15 bin 469 kişi ile 3. sırada bulunuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.