Tunus'ta Nahda Hareketi'nden Libya açıklaması

Tunus'ta Nahda Hareketi'nden Libya açıklaması
Nahda Hareketi:- "Bir ülkenin evlatları arasında karşılıklı feragat, yüce bir hikmet ve cesarettir. Çözümler, eksik görünse de savaş, anarşi ve terörün yayılmasından başka bir sonuç getirmeyen siyasal çözümsüzlükten daha iyidir"

TUNUS (AA) - Tunus'taki Nahda Hareketi, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) oluşturulmasından dolayı Libyalıları kutladı.

Nahda Hareketi'nin lideri Raşid el-Gannuşi imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Bir ülkenin evlatları arasında karşılıklı feragat, yüce bir hikmet ve cesarettir. Çözümler, eksik görünse de savaş, anarşi ve terörün yayılmasından başka bir sonuç getirmeyen siyasal çözümsüzlükten daha iyidir" ifadesine yer verildi.

UMH'nin başkent Trablus'a kolay bir şekilde girerek görevini yürütmeye başlaması tarihi bir olay olarak değerlendirilen açıklamada, Libya Trablus Başbakanı Halife el-Guveyl hükümetinin yönetimi barışçıl bir şekilde Fayiz es-Sirac'a teslim etmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Libyalı tüm taraflara seslenilen açıklamada, ülkedeki tüm kesimlerin anlaşmazlıklarını diyalog ve uzlaşıyla çözmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklamada ayrıca Libya'ya komşu ülkeler, Batı Arap Dünyası Birliği, Arap ve İslam dünyasından örgütler ile uluslararası taraflara bu anlaşmaya ve Sirac hükümetine destek vermeleri çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda, birlik ve kardeşliğin vurgulandığı Ali İmran Suresi'nin 103'üncü ayetine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.