Türk Kızılayı Adana Bölge Toplantısı

Türk Kızılayı Adana Bölge Toplantısı
Genel Başkan Vekili Kınık: - "2016 sonrası hedefimiz, Türkiye'de ihtiyaç duyulan yıllık 2,4 milyon ünite kanın yüzde 100'ünü toplamak"- "Dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi haline geldik. 3 milyon mülteci barındırıyoruz Anadolu'da"

ADANA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, 2016 sonrasında Türkiye'de ihtiyaç duyulan yıllık 2,4 milyon ünite kanın tamamını toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Kınık, kenteki bir otelde düzenlenen Türk Kızılayı Adana Bölge Toplantısı'nda, kurumlarının kendilerini bir arada tuttuğunu, yüce bir kuruluşta çalıştıklarını belirtti.

Türk Kızılayının tarihten bu yana çok sayıda muhtaç kişiye bağışçılar sayesinde yardım yaptığını anlatan Kınık, "Depremlerde, endüstriyel kazalarda, sel felaketlerinde, sadece bu ülkenin toprakları üzerinde yaşayan insanlarımıza değil dünyanın pek çok coğrafyasındaki mazlumlara da umut oldunuz" diye konuştu.

Türkiye'nin çok sayıda Suriyeli sığınmacıya kapısını açtığını ifade eden Kınık, şöyle devam etti:

"Suriye'den gelen kardeşlerimize kendi ülkesinin, kendi askerinin bombalar yağdırdığı insanlara kapılarımızı açtık. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar ölmesin diye. Dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi haline geldik. 3 milyon mülteci barındırıyoruz Anadolu'da. Bu kardeşlerimiz için elimizdekini verdik, gönlümüzdekini paylaştık. Zor duruma düşen insanların o zor durumlarında yanında olursanız, onların iyi günlerinde de birlikte olma hakkınız olur."

- Kan bağışı hedefleri

Türk Kızılayı olarak 2020 vizyonu stratejik planlarında bazı hedefler koyduklarını dile getiren Kınık, şunları kaydetti:

"Kızılay, yılda yaklaşık 1,9 milyon ünite kanı bağışçılarından topluyor. Güvenli bir şekilde testlerinden geçiriyor ve ihtiyaç olan hastaneye kapısında teslim ediyor. Çok büyük bir lojistik operasyonumuz var, bu operasyonda yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor. Bugün güvenlik nedeniyle terör nedeniyle çok sıkıntılı coğrafyalara dahi 7 gün 24 saat kan hizmetlerini sürdürüyor. İhtiyaç olan kimse o kanı tedarik ediyoruz. 2016 sonrası hedefimiz, Türkiye'de ihtiyaç duyulan yıllık 2,4 milyon ünite kanın yüzde 100'ünü toplamak. Bu, daha çok gönüllü ve bağışçıya ulaşmak anlamına geliyor. Memleketimizde her 4 saniyede bir ünite kan ihtiyacı var ama sadece bin kişiden 4'ü bize düzenli kan bağışında bulunuyor. Bu sayıyı arttıracağız. Gençlerimize ulaşacağız, özellikle kadınlarımıza ulaşacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.