Uğur Özteke

Uğur Özteke

TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE TEK “KONYA” (!)

TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE TEK “KONYA” (!)

Çok değerli AK Partili vekillerim, AK Parti’nin gelmiş geçmiş ve gelecek çok ama çok değerli isimleri yöneticileri vallahi de billahi de bugün böyle bir yazı yazmayacaktım.

Ama dün sabah saat 09.47. Bu şehirde aile boyu Konya’ya hizmet eden ve etmekte olan, mevzu siyaset ise AK Partililik ise dibine kadar Reis’çi bir iş adamımız aradı. Ve direkt konuya girdi. Eşi rahatsızmış. Ve bugün öğlene İstanbul’da doktordan randevuları varmış. Ve Konya’ya uçak sis nedeni ile ne iniyor ne de kalkıyormuş.

Abimiz ağlamaklı idi.

“Uğur abi Allah aşkına yaz. PUSULA’da manşet mi yapacaksın. Allah aşkına yap. Biliyorum sen sık sık yazıyorsun. Yazdıkça da bizim adımıza kötü oluyorsun ama. Bu şehre bu Konya’nın insanlarına yazık günah değil mi? Bak Uğur abi bugün baktım. Türkiye’nin tüm illerine uçaklar iniyor kalkıyor. Van’a Erzurum’a, Kars’a sabah tüm uçaklar indi ve kalkıyor. Bizim kaderimiz bu olmamalı. Uğur abi bizim siyaset yapan arkadaşlar inan size yalan söylüyorlar. Bizde dostluğumuzun adına ses çıkartamıyoruz. Yok askeri havaalanı imiş. Yok NATO imiş. Kardeşim ülke AK Parti iktidarlarında uçtu. Biz Konya’da hâlâ uçamıyoruz. Birileri bu işi çözmeli. Mazeret üretmemeliyiz.”…

……………

İnanın abim daha da ağır konuştu. Ağlamaklı idi. Hadi AK Partili değerli vekillerimiz, yöneticilerimiz empati yapın. Eşiniz hasta. İstanbul’da bir doktordan randevu almak nasıl zor değil mi? Aylar öncesinden randevu alıyorsunuz. Biletinizi alıyorsunuz. Çantanızı alıyorsunuz. Ama randevuya gidemeyeceksiniz. Belki aylar sonra tekrar. (Bence yaz mevsimini beklemeliler. O zamanlarda hava durumu garantili güneşli olacaktır).

Biliyorum başınızı ağrıtıyorum. Ama derdi sıkıntıyı çeken bilir.

BELEDİYE OTOPARKLARA ZAM MI YAPTI?

Biz abimiz ile konuşurken telefonuma yine şehir sevdalısı kocaman yürekli bir abimden şöyle not geldi;

“Abi selamlar sabah büyükşehir belediye otoparkı 10 dakika gir çık 3 TL olmuş. Abi belediye yüzde 50 zam yapmış bilginiz olsun…”

Ben boş durur muyum? Bu abime yani bu uçak konusunda uzman ve dertli abime hemen yazdım;

“Abi uçaklar bugün yine kalkmamış müjde”

Abimin el cevabı;

“Abi onu geç. Sakın uçak konusunu yazayım deme, sürüleceksin bu topraklardan…”

…………..

Belediye otoparklara zam yapmış.

Bende bu milleti anlamıyorum. Yeni yıl demek yeni zamlar demek. Koskoca Bakanlar bir yıl boyunca kendilerine soru soran gazetecileri haşlarlar “Yok kardeşim zam filan yok”. Yeni yıla girerseniz ikinci ayda şaaaaaak zam”…

Alışın yahu ne olur.

Alışmaktan öte zevk alın şu işten.

Zam haberini gördükçe, zam haberlerini işittikçe keyfe gelin. Mutlu olun. Yakın bir sigara daha.

………..

Laf aramızda daha araştırmadım. Otoparklara zam geldi ise hayırlı uğurlu olsun. Teşekkürler Başkanım. Bu kadar hizmet yapılacak. Neyle yapılacak değil mi? Siz bu milleti boş verin. Yola devam durmak yok.

ŞU KEMERLİ-NÜVE MESELESİ İÇİN SÖZ VERMİŞTİK

Evet yine daldan dala konmaya devam ediyoruz. Aslında dünden bugüne bu şehirde öyle hızlı gelişmeler yaşanıyor ki. Buda bana küpe olsun. Bir daha inşallah şu konuyu yazacağım demeyeyim.

Kemerli, Demirci ve Nüve iş merkezleri yıkılacak mı?

Bu konuda ilgililerin resmi görevlilerin resmi olmasa da ciddi ciddi el altından çalışmaları var. Bunlar ne bir duyum ne de bir iddia.

Buyurun şunu birlikte okuyalım.

Ayın ikisinde nerede ise 20 gün önce Kemerli İş Merkezinde bürosu olan ve bu alanda da ihtisas sahibi bir abimiz bakın ne yazmıştı;

“Uğur Bey,

Merhabalar. Bugünkü yazınızı dikkatli bir şekilde okudum ve biraz üzüldüm. Sebebini sorarsanız Konya’da Büyükşehir Belediyesinin yanlış uygulamaları sonucu arapsaçına dönen trafiğin kökten çözümünü insanların emeği karşılığı yapılmış ve yapıldığı tarihlerdeki mevcut kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde inşa edilen ekmek teknelerinde görmeniz büyük bir hata bence.

Buradaki büro ve dükkanlarda kaç kişinin evine ekmek götürdüğünü bilmiyorsunuz sanırım.

Böyle bir haberi yapacak iseniz bence neredeyse duvarında içine el girebilecek büyüklükte çatlakların olduğu ve içine günde binlerce insanın girip çıktığı BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Binasının yıkımı ile alakalı bir yazı yazsanız daha verimli bir yazı olurdu.

Belediyemiz kendi yaptığı hataları başkaları üzerinden ve bedavaya kapatmaya çalışması çok büyük bir terbiyesizlik bence.

Neden bedava dediğimi merak ediyor iseniz belediyemiz rayiç bedel üzerlerinden buraların yenilenmesi ile alakalı herhangi bir proje sunmamakta sadece esnafı şerit çekip dükkanların ve ofislerin değerini düşürmek ile tehdit etmektedir.

Ayriyeten tam olarak bilmemekle birlikte sizinde yazılarınızı yazdığınız Pusula Gazetesinin binası da dahil olmak üzere sizce Konya’mızın yüzde kaçı 2007 yılından önce kaçı 2007 yılından sonra yapılmıştır merak etmekteyim. Konu hakkındaki hassasiyetinize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla….”

Dedikten sonrada şöyle küçük bir parantez açıyordu;

“Bu arada ben Kemerli İş Merkezinde bürosu olan bir …………….. Konu hakkında daha detaylı bir araştırma ve hem Büyükşehir Belediyesinin hem de Selçuklu Belediyesinin çarşımız yöneticilerine hukuk dışı söylemlerinin kaleme alabileceğiniz bir röportaj ayarlayabilirim. Ayriyeten elemanlarınıza istihbarat yaptırmanıza gerek kalmamış olur…”

…………

Buyurun son parantez için de bir şey söyleyin.

……………

Şimdi gelelim işin sadedine.

 

foto-1-416.jpg

İşte çok iyi biliyorum. Biz yazdıkça kötü insan oluyoruz. En iyi yorumlama ile “muhalefet” damgası yiyoruz. Allah şahit ne kötüyüm ne de muhalefetim. Kemerli, Nüve bölgesinin hali.

Bu Anap dönemi. Önce Ahmet Öksüz ardından da Halil Ürün Beylerin başkanlık zamanı. O günlerde bu bölge şehri yönetenler tarafından tamamen yeşil alan olarak gösteriliyor. Ve ileride bu yeşil alan içerisine bir belediye binası hatta merkezi kütüphane yapılması hayal edilmiş. Burada oturan insanların elleri kolları bükülüyor ve evleri arsaları alınıyor.

Kim yaptı, etti bilemem.

Gel zaman git zaman bu yeşil alanlara dev binalar, dönemin en yüksek katlı iş merkezleri dikiliyor.

Bunlar olurken de elbette birileri para kazanıyor değil mi?

…………..

Tamam. Ben hiçbir şey bilmiyorum bir şey de yazmıyorum.

Şehri yöneten büyüklerimiz ne yaptılar ise en iyisi yapmışlar. Aferin onlara.

Çünkü sistem dünden bugüne hiç değişmiyor ki. Nur içinde yatsın atalarımız. Ne güzel demişler “bal tutan parmağını yalar”mış Yalasınlar efendim yalasınlar. Şifa olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sıfırın gücü yoktur ama kaybedecek de bir şeyi yoktur

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İnsanların otomobillerini park edecek yer bulabilmelerinin milli piyango bileti gibi olduğu şehrimizde araç sürücüleri iki araçlık yeri ortalayıp bencillik yapmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR