Türkiye-Ukrayna savunma sanayine PASİS katkısı

Türkiye-Ukrayna savunma sanayine PASİS katkısı
HAVELSAN ile Ukrayna'nın savunma sanayi şirketi Ukroboronprom "Pasi̇f Algılayıcı Sensör Si̇stemi" için ortak üretim gerçekleştirecek

ANKARA (AA) - HAVELSAN ile Ukrayna'nın savunma sanayi şirketi Ukroboronprom, Pasi̇f Algılayıcı Sensör Si̇stemi (PASİS) için ortak üretime gidiyor.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, PASİS ile Türkiye ve Ukrayna'nın uzaktan algılama kabiliyetinin 600 kilometreye kadar çıkarılması hedefleniyor.

Söz konusu ürünün, deniz, kara ve hava hedeflerini pasif olarak belirlenmesiyle her iki ülkenin askeri kuvvetlerine stratejik avantaj sağlaması planlanıyor. Tüm yazılımlarını HAVELSAN mühendisleri tarafından yapılacak projeyle, iki ülkenin savunma sanayindeki stratejik ortaklığın daha da gelişmesi bekleniyor.

HAVELSAN ile Ukroboronprom, ayrıca havacılık ve simülasyon sistemleri ile e-devlet dönüşümünde işbirliği çalışmalarını da devam ettiriyor.

Bünyesinde 100’un üzerinde şirket barındıran Ukroboronprom, Ukrayna'nın savunma sanayisi üretiminde en güçlü kurumu olarak kabul ediliyor. Şirket, roket sistemlerinden, havacılık sanayisine, zırh teknolojilerinden, askeri araç ve yüksek isabet gücüne sahip savaş araçlarına kadar çok sayıda savunma ürünün üretimini gerçekleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.